Αρχική iHunt.gr Νέο τροχαίο με λύκο στο Κιλκίς…VIDEO

Νέο τροχαίο με λύκο στο Κιλκίς…VIDEO

από iHunt Team

demobannerΝΕΟ τροχαίο με λύκο σημειώθηκε αυτή την φορά στον επαρχιακό δρόμο από Πολύκαστρο για Κιλκίς, μερικές δεκάδες μέτρα έξω από το χωριό Χωρύγι !!!

Το “σπάνιο” αγρίμι, ένας μεγαλόσωμος αρσενικός λύκος, εντοπίστηκε γύρω στις 09.30 το πρωί της Πέμπτης 08/07/21 από τον συνάδελφο, φίλο και Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παντελάκη ο οποίος μας έστειλε το παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στους συμπολίτες του καθώς τα περιστατικά εμφάνισης λύκων έχουν αυξηθεί σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό σε όλο τον νομό Κιλκίς.

Ο κ. Παντελάκης ενδεικτικά σχολιάζει : ” Πριν λίγες δεκαετίες όταν στα βουνά μας υπήρχε αρκετή κτηνοτροφία υπήρχε ανταγωνισμός του λύκου με τον άνθρωπο και γινόταν διαχείριση του είδους με την βοήθεια του κράτους και των κυνηγών. Σήμερα με την μείωση της κτηνοτροφίας και την προστασία των λύκων αφού δεν έχει και κανέναν φυσικό εχθρό, υπάρχει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του με αποτέλεσμα να έχουν εγκατασταθεί ακόμα και στις πεδινές περιοχές.

Ο υπερπληθυσμός μαζί με τον υβριδισμό έχουν αλλάξει και τις διατροφικές συνήθειες του και καθημερινά σχεδόν δημοσιεύονται επιθέσεις σε κτηνοτροφικά ζώα αλλά και σε δεσποζόμενα ζώα με ιδιαίτερη προτίμηση στους κυνηγετικούς σκύλους. Το κράτος δεν έχει καμία διάθεση να βοηθήσει με μελέτες και αποφάσεις για να γίνει αυτό που επιβάλλεται όταν έχουμε αύξηση κάποιου είδους σε βαθμό υπερπληθυσμού.

Έχουμε αποδείξεις για την απραξία του κράτους και σε άλλες περιπτώσεις όπως στον υπερπληθυσμό του αγριόχοιρού, του ζαρκαδιού, της αρκούδας, των μινκ, των μυοκαστόρων των κορακοειδών, είδη που δεν έχουν εχθρούς στην φύση (με εξαίρεση το ζαρκάδι βεβαίως) και αυξάνεται επικίνδυνα ο πληθυσμός τους. Οι πολίτες ιδιαίτερα στην επαρχία με τα προβλήματα που δημιουργούνται και τις ζημιές που υπάρχουν έχουν φτάσει στα όρια τους.”

Η πληθυσμιακή έξαρση που παρουσιάζει το είδος τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητη και πλέον μπορούμε να μιλάμε όχι μόνο για ένα υγιή πληθυσμό άλλα για υπερπληθυσμό που καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρουσία και καταγραφή λύκων λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας στο Όρος Πάρνηθα όπως και σε αρκετές περιοχές της Αττικής ( Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Τατόι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Νέα Ερυθραία, Άγιο Στέφανο, Μάνδρα, Μέγαρα, Ασπρόπυργο κ.τ.λ)

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα