Αρχική iHunt.gr Νεκρά εντοπίστηκαν αγριογούρουνα σε περιοχές της Φαρκαδόνας

Νεκρά εντοπίστηκαν αγριογούρουνα σε περιοχές της Φαρκαδόνας

από iHunt Team
agriotyr

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κουφάρια των ζώων θάφτηκαν για να αποφευχθούν προβλήματα που έθεταν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και τα υπόλοιπα ζώα
 
Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη εικόνα βρέθηκαν αγρότες της περιοχής μας, όταν αντίκριζαν σε διάφορες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φαρκαδόνας Τρικάλων, κουφάρια αγριογούρουνων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του KriniTrikalon.gr, τα δεκάδες, αγριογούρουνα εντοπίστηκαν νεκρά σε ημειορεινές περιοχές, σε αρδευτικά κανάλια, αλλά και κάποια εντός καλλιεργούμενων εκτάσεων μεταξύ των χωριών Φαρκαδόνας – Παναγίτσας – Κρήνης. Όπως εκτιμάται τα ζώα βρισκόταν σε αποσύνθεση κάποια εξ αυτών σε πλήρη, με το θάνατό τους να εικάζεται πως προήλθε προ 20ημερου περίπου.
 
Το γεγονός ανησύχησε ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο, που μετέφερε το γεγονός αρμοδίως ενώ ειδοποιήθηκε και το δασαρχείο Τρικάλων, το οποίο εντόπισε τα νεκρά ζώα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θάφτηκαν για να αποφευχθούν περεταίρω προβλήματα.
 
Πριν την ταφή οι αρμόδιοι υπάλληλοι έλαβαν ιστολογικά δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν προς εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των αγριόχοιρων.
 
Ωστόσο μετά το δυσάρεστο αυτό συμβάν θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες και με την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου, να προχωρήσουν στην ενημέρωση των κυνηγών, προκειμένου να προφυλαχθούν από διάφορους κινδύνους. Το συγκεκριμένο γεγονός θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες μιας σε λίγο διάστημα ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδο και οι κυνηγοί αλλά και οι απλοί πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των ζώων.
 
Πηγή : http://krinitrikalon.gr/

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα