Αρχική iHunt.gr Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στο Βροντερό Φλώρινας

Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στο Βροντερό Φλώρινας

από iHunt Team

demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε το Σάββατο 10/10/20 στο Βροντερό Φλώρινας, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Γιάννη Κ. να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζένη 6.5 χρονών Μπίγκλ, την οποία έβγαλε ο Γιάννης με τον πατέρα του το πρωί του Σαββάτου 10/10/20 στο βουνό πάνω από το Βροντερό Φλώρινας μαζί με άλλα 3 σκυλιά για κυνήγι λαγού.

Τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ο Γιάννης με τον πατέρα του παρακολουθούσαν την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στις 11.30 η καταδίωξη σταμάτησε και σύντομα 3 από τα 4 σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια τους τρομαγμένα, ενώ η Τζένη δεν φαινόταν ούτε στο Gps. Ο Γιάννης περίμενε λίγο την επιστροφή της Τζένης, έπειτα άρχισε να φωνάζει το όνομα της και να σφυρίζει και αφού η σκυλίτσα δεν επέστρεφε, έβαλε στο αυτοκίνητο τα υπόλοιπα και ξεκίνησε το ψάξιμο μέσω του Gps.

Ψάχνοντας λοιπόν και έπειτα από πολύ ώρα έπιασε στίγμα στο Gps και έτσι οδηγήθηκε στο σημείο που βρίσκονταν η σκυλίτσα στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα