Αρχική iHunt.gr Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στη Ζούζουλη

Νεκρό λαγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στη Ζούζουλη

από iHunt Team
43828495_273302986658160_7947690402604122112_n

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε άλλο ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε το Σάββατο 15/09/18 στο χωριό Ζούζουλη δίπλα στο Επταχώρι Καστοριάς σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Παντελή Κοθρά να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζένη 14 μηνών Σέρβικο Τρίχρωμο Ιχνηλάτη, την οποία έβγαλε ο Παντελής το πρωί του Σαββάτου 15/09/18 στην τοποθεσία Ζούζουλη μαζί με άλλα τέσσερα σκυλιά για κυνήγι λαγού.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σκυλίτσα του, ο ίδιος ο Παντελής : ” Πρωί πρωί σήκωσαν λαγό αυτή μαζί με άλλη μια και σε απόσταση 300 μέτρων αλλά 4 σκυλιά πιο μεγάλα, έκαναν 10 λεπτά δίωξη προς ένα ρέμα και μετά ένα ένα επέστρεφαν όλα τα σκυλιά και μάλιστα τα 2 Γκριφόν που έχω με σηκωμένη την τρίχα τους. Την Τζένη την έβλεπα σταθερή σε συγκεκριμένη απόσταση 650 μέτρα και σκέφτηκα ότι θα  ψάχνει τον λαγό εκεί που τον έχασε. Η ώρα πέρναγε και η μικρή δεν άλλαζε θέση και τότε άρχισα να ανησυχώ, ξεκίνησα προς τα εκεί, ήταν δύσβατο πολύ, στην πορεία έχω τα υπόλοιπα σκυλιά μαζί μου και έπιασαν άλλο ντορό και έβγαλαν θήραμα το οποίο ντουφέκισα ανεπιτυχώς οπότε τα σκυλιά ξεκίνησαν πάλι δίωξη. Μετά από λίγο ελέγχω το GPS για να δω αν πήγε και η μικρή γιατί πλέον είχα καλύψει την μισή απόσταση,ήμουν στα 300 μέτρα,τίποτα όμως στο ίδιο σημείο,σιγουρεύτηκα πως είχε πάθει κακό απλά μέχρι να την φτάσω είχα μια ελπίδα πως απλά κουράστηκε ή έσπασε κάποιο πόδι. Πλησιάζοντας στα 50 μέτρα μια άλλη μου σκύλα άρχισε να γαβγίζει με νεύρα κ μίσος, και αμέσως μετά αντίκρισα την Τζένη κατακρεουργημένη, στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, ήταν το πρώτο της κυνήγι και τελευταίο με όπλο γιατί για εκπαίδευση την έβγαζα από 4 μηνών.”
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα