Αρχική iHunt.gr Νεο κρουσμα λυσσας στο Κιλκις

Νεο κρουσμα λυσσας στο Κιλκις

από iHunt Team
P1090609-615x240

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Nέο κρούσμα λύσσας επιβεβαιώθηκε στο ν. Κιλκίς  σε αλεπού. Πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα στο Νομό Κιλκίς και ένατο συνολικά στη χώρα μας. Η αλεπού ήταν στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς και αρκετά κοντά στην πόλη.

Η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ υπενθυμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη και υποχρέωση του εμβολιασμού των κυνηγετικών σκύλων με το κατάλληλο αντιλυσσικό εμβόλιο. Έτσι με την υπευθυνότητα του κυνηγετικού κόσμου θα δημιουργήσουμε ένα τείχος άμυνας για τη μη εξάπλωση του ιού. ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ τον εμβολιασμό.

Η ΣΤ ΚΟΜΑΘ συνεχίζει με συνέπεια τη συλλογή δειγμάτων για την την επιτήρηση της λύσσας.Οι αλεπούδες συλλέγονται από συγκεκριμένα άτομα, σύμφωνα με τους ονομαστικούς καταλόγους που έχουν δημιουργήσει με ειδικές αποφάσεις οι Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Μακεδονιας & Θράκης, Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας.Τα συνεργεία αυτά απαρτίζονται σε κάθε Δασαρχείο από υπάλληλο της Δασικής Υπηρεσίας, υπάλληλο των κυνηγετκών οργανώσεων και κυνηγό που έχει ορίσει το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου. Τα λυσύποπτα ζώα παραδίδονται στις Δημόσιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες

Φωτογραφίες συλλογής δειγμάτων κόκκινης αλεπούς (9-1-2013) από Οικισμός ΔΕΗ (1) – Δήμου Εορδαίας, Π.Ε. Κοζάνης, που παραδόθηκαν στον κτηνίατρο του Κτηνιατρικού Κέντρου Εορδαίας.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα