Αρχική iHunt.gr Νόμιμο από το ΣτΕ το ΠΔ για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Εσωτερικών

Νόμιμο από το ΣτΕ το ΠΔ για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Εσωτερικών

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Προετοιμάζεται το έδαφος για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς. Πρώτο βήμα για την κυβέρνηση η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Εσωτερικών και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς μεταφέρονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών, κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Συγκεκριμένα, το σχέδιο ΠΔ – το οποίο φέρει την «σφραγίδα» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – προβλέπει αρχικά ότι το τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς και λοιπών ζώων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης, μετονομάζεται σε «τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς» και εν συνεχεία πραγματοποιείται η μεταφορά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αφορά το σύνολο των θέσεων του προσωπικού του μεταφερόμενου τμήματος, καθώς και εκείνες τις αρμοδιότητες που συνδέονται αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ενδιαιτημάτων ζώων συντροφιάς, καταφυγίων ζώων συντροφιάς και χώρων εκπαίδευσης ζώων συντροφιάς.

Κατόπιν αυτών το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 68/2021 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου και εισηγήτρια η πάρεδρος Ζωή Θεοδωρικάκου) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. Ωστόσο, το ΣτΕ έκανε και μια παρατήρηση. Σημειώνει ότι «το Τμήμα που μεταφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ενταχθεί στον οργανισμό του υπουργείου Εσωτερικών προς το οποίο μεταφέρεται».

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα