Αρχική iHunt.gr Ξέρεις να φροντίζεις το diesel σου;

Ξέρεις να φροντίζεις το diesel σου;

από iHunt Team
2387452_0_a

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η χρήση πετρελαιοκίνητου οχήματος απαιτεί ορισμένες έξτρα ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη λειτουργία του κινητήρα σε βάθος χρόνου. Ας δούμε ορισμένα βασικά στοιχεία.
 
Τι είναι η βακτηριακή μόλυνση του πετρελαίου κίνησης;
 
Στο πετρέλαιο κίνησης δημιουργούνται μικροοργανισμοί που επιμολύνουν το καύσιμο και ονομάζονται βακτηριακή μόλυνση. Οι μικροοργανισμοί αυτοί συχνά ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν αποικίες, οι οποίες εμφανίζονται σαν μια κολλώδη λάσπη.
 
Γιατί προκαλείται βακτηριακή μόλυνση στο πετρέλαιο;
 
Γιατί το ντίζελ συγκρατεί τη φυσική υγρασία που συναντά τις δεξαμενές αποθήκευσης ή τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων. Αυτή η υγρασία τρέφει τα βακτήρια και τα βοηθά να αναπτυχθούν.
 
Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στον κινητήρα σας;
 
Η λάσπη που δημιουργείται από τη μικροβιακή μόλυνση είναι εξαιρετικά διαβρωτική και οδηγεί σε φθορά των εξαρτημάτων του κινητήρα. Όταν αποκολλάται κάποιο κομμάτι της φράζουν τα φίλτρα του κινητήρα. Τα προβλήματα αυτά εκδηλώνονται αρχικά με αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου, με διακοπές στη λειτουργία του κινητήρα και στη συνέχεια με οριστική βλάβη στο όχημα.
 
Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται βιοκτόνα;
 
Τα βιοκτόνα που συχνά χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της βακτηριακής μόλυνσης δεν απομακρύνουν τη λάσπη, ορισμένες φορές κάνουν πιο ανθεκτικούς τους μικροοργανισμούς και είναι τοξικά δηλητήρια.
 
Υπάρχει λύση για τη βακτηριακή μόλυνση του πετρελαίου κίνησης;
 
Ξεκινώντας το 1997 μια πρωτοποριακή συνεργασία με το εργαστήριο καυσίμων του Ε.Μ.Π., η ΕΛΙΝ του ανέθεσε τον έλεγχο ποιότητας των καυσίμων όλων των πρατηρίων της. Σήμερα το Πολυτεχνείο έχει αναλύσει πάνω από 50.000 δείγματα καθιστώντας την ΕΛΙΝ ως την εταιρεία που κατάφερε να καταπολεμήσει συνολικά τη νοθεία στο δίκτυό της. Παράλληλα, η εταιρεία δημιούργησε ένα σύγχρονο προϊόν που προστατεύει τον πετρελαιοκινητήρα από τα βακτηριακή μόλυνση. Δοκιμάστε το diesel Crystal στα πρατήρια της εταιρείας και προλάβετε τις απρόσμενες βλάβες.
 
https://www.newsauto.gr/

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα