Αρχική iHunt.gr Ξαναρχιζει το κυνηγι λυκων στη Γαλλια

Ξαναρχιζει το κυνηγι λυκων στη Γαλλια

από iHunt Team
wolves

Η Γαλλία επιτρέπει το κυνήγι λύκων σε μέρη όπου τα πρόβατα κινδυνεύουν από την ταχύτατη αύξηση του αριθμού αυτών των σαρκοφάγων ζώων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.
 
Η γαλλική κυβέρνηση συμβουλεύει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πυροβολούν προειδοποιητικά στον αέρα κοντά στις φάρμες τους για να «ενημερώνουν» τους λύκους να μείνουν μακριά.
 
 
Επίσης, τους έχει ενημερώσει και τους έχει δώσει και σχετικά κονδύλια για την τοποθέτηση ηλεκτροφόρων φρακτών αλλά και την αγορά μεγαλόσωμων σκυλιών ώστε να αποτρέπεται η επιδρομή λύκων κοντά σε αγροτικές περιοχές.
 
Συνολικά, στη γαλλική κυβέρνηση κοστίζει 12 εκατ. ευρώ το χρόνο η προστασία από τους λύκους αλλά και οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους.
 
Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές η κυβέρνηση πληρώνει περισσότερα για τους λύκους από ότι για τους ανέργους, σύμφωνα με την αγροτική οργάνωση Eleveurs et Montagnes.
 
 
Για το λόγο αυτό, η Γαλλία αποφάσισε να επιτρέψει το κυνήγι λύκων. Μέχρι στιγμής οι κυνηγοί έχουν σκοτώσει 7 –στη Γαλλία υπάρχουν περισσότεροι από 250- ενώ οι λύκοι έχουν αποδεκατίσει περισσότερα πρόβατα από ποτέ.
 
Πηγή : agronews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα