Αρχική iHunt.gr Ξαφνική απαγόρευση θήρας στον Όλυμπο

Ξαφνική απαγόρευση θήρας στον Όλυμπο

από iHunt Team

Με ένα Προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ο Όλυμπος ως Εθνικό Πάρκο και οριοθετούνται και καθορίζονται ζώνες προστασίας, χρήσης γης και όροι και επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

Ο Όλυμπος χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες. Στις ζώνες Α και Β που είναι περιοχές προστασίας της φύσης και απαγορεύονται σχεδόν όλες οι δραστηριότητες και το κυνήγι. Όμως η έκταση που περιλαμβάνουν οι ζώνες Α και Β είναι Εθνικός Δρυμός όποτε το κυνήγι απαγορευόταν και πριν το Προεδρικό Διάταγμα.

Στη Ζώνη Γ όπου περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση του βουνού και είναι μια ζώνη στην οποία ασκείται η θήρα αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα.

Επιτρέπεται η θήρα, μετά από έκδοση απόφασης από την αρμόδια υπηρεσία και γνώμη του Φορέα Διαχείρισης κατόπιν ειδικής μελέτης που θα προσδιορίζει τα θηρεύσιμα είδη, την κάρπωση και την κατά χώρο και χρόνο άσκηση της δραστηριότητας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις έναντι των οποίων μπορούν να τίθενται και αυστηρότεροι περιορισμοί.

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα απαγορεύεται η θήρα στις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στην Ζώνη Γ μέχρι να εκδοθεί διαφορετική απόφαση από την αρμόδια δασική αρχή. Επίσης ζητείται η γνώμη του φορέα διαχείρισης.

Όσο αφορά τη Ζώνη Δ’ επιτρέπεται η θήρα σύμφωνα με τη ρυθμιστική, ζητείται όμως η γνώμη του Φορέα Διαχείρισης.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα