Αρχική iHunt.gr Ξεκινάει για 11η φορά ο αεροεμβολιαμός κατά της λύσσας

Ξεκινάει για 11η φορά ο αεροεμβολιαμός κατά της λύσσας

από iHunt Team
emvolia-lyssa-alepou

Αρχίζει σήμερα 1η Οκτωβρίου 2019  για ενδέκατη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα εναέριας διανομής εμβολίων/δολωμάτων για την ανοσοποίηση των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
 
Η επαφή με τα εμβόλια-δολώματα ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγεται και ειδικότερα με γυμνά χέρια.
 
Σε περίπτωση που κάποιος κυνηγός βρεί ένα τέτοιο εμβόλιο/δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει πχ για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να τα κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή πιάνοντας το δόλωμα με μια πλαστική σακούλα.
 
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το σχετικό έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ ΟΔΗΓΙΕΣ – ΠΡΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΛΥΣΣΑ
 
Κατόπιν νέας πληροφόρησης από την εταιρεία αεροδιανομής, σας ενημερώνουμε ότι για τεχνικούς λόγους, η έναρξη των πτήσεων και ρίψεων στο πλαίσιο των εμβολιασμών της άγριας πανίδας για τη λύσσα θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα