Αρχική iHunt.gr Ξεκινησε η διασκεψη του ΟΗΕ

Ξεκινησε η διασκεψη του ΟΗΕ

από iHunt Team
doha

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Άρχισε σήμερα στην Ντόχα η 18η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περίπου 190 χώρες που θα ήθελαν να σημειωθεί πρόοδος στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η διάσκεψη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Τρεις ημέρες νωρίτερα θα φθάσουν στην πρωτεύουσα του Κατάρ περισσότεροι από 100 υπουργοί, για να πάρουν μέρος στις εργασίες, που όλοι ελπίζουν ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, ως ένα νέο βήμα στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες άρχισαν το 1995.

Η νέα αυτή περιβαλλοντική συνάντηση πραγματοποιείται ενώ πολλαπλασιάζονται τα σημάδια της αυξανόμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως επίσης και οι εκκλήσεις για άμεση αντιμετώπισή της. «Είναι μια διάσκεψη ουσιαστικής σημασίας» τόνισε ο πρόεδρος της διάσκεψης, υπουργός του Κατάρ, Αμπντουλάχ αλ-Ατίγιαχ.

Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η δεύτερη πράξη του πρωτοκόλλου του Κιότο, το προσχέδιο των βασικών αρχών μιας συνολικής συμφωνίας μέχρι το 2015 και η παροχή οικονομικής βοήθειας στις πλέον ευάλωτες χώρες.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής για τη zougla


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα