Αρχική iHunt.gr Οικολογική καταστροφή στην λίμνη Παμβώτιδα, λόγω ανομβρίας

Οικολογική καταστροφή στην λίμνη Παμβώτιδα, λόγω ανομβρίας

από iHunt Team
limni2

Ανομβρία τεσσάρων μηνών πλήττει την περιοχή των Ιωαννίνων και περιχώρων και παρά τις μικρές βροχοπτώσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα η στάθμη της λίμνης έχει υποχωρήσει κατά 1,20 μέτρα. Οι όχθες της Παμβώτιδας άρχισαν να εμφανίζονται από την υποχώρηση των υδάτων αναδύωντας στην παράκτια επιφάνεια την λιμναία μακροπανίδα της την οποία αγνοούσαν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.
 
 
Η οικολογική καταστροφή είναι εμφανής καθώς τα  σαλιγκάρια μύδια οστρακοειδή δεν πρόλαβαν να μετακινηθούν έγκαιρα προς τα βαθιά ύδατα και παρεμείναν κολλημένα στους παράκτιους βράχους και τη λάσπη. Διάφορα πτηνά όπως γλάροι, κόρακες, φαλακροκόρακες κ.α τρέφονται με κάποια από τα οστρακοειδή. Τα υπόλοιπα οστρακοειδή που έχουν κολλήσει στη λάσπη αφυδατώνονται και πεθαίνουν από τις ακτίνες του ηλίου δημιουργώντας μια ασφυκτική ατμόσφαιρα από τη δυσοσμία περιμετρικά της λίμνης.
 
Πηγή : EPIRUS GATE

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα