Αρχική iHunt.gr ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Θανατηφόρο και για τους ανθρώπους το κυνήγι

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Θανατηφόρο και για τους ανθρώπους το κυνήγι

από iHunt Team
oikologoi-prasimoi

demobanner
«Εφιάλτη, όχι μόνο για τα έμβια όντα, που κατατάσσονται από τους κυνηγούς στην κατηγορία “θηράματα”, αλλά και για τους ίδιους, που συχνά έρχονται στην ατυχή θέση τους» αποτελεί για τους Οικολόγους Πρασίνους το κυνήγι.
 
Με αφορμή τον θάνατο κυνηγού από κυνηγό, επειδή τον πέρασε για θήραμα, στην Ηλεία, οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε ανακοίνωσή τους, επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση για αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που αφορά το κυνήγι.
 
Δηλώνουν «εξαιρετικά ανήσυχοι και αντίθετοι σε μία σειρά φετινών αποφάσεων, τόσο του ΥΠΕΝ, όσο και των αποκεντρωμένων διοικήσεων που αποφεύγουν να βάλουν τους αναγκαίους περιορισμούς στο κυνήγι απειλούμενων ειδών και επιτρέπουν το κυνήγι σε περισσότερες περιοχές, ακόμη και σε προστατευόμενες διεθνούς σημασίας, όπως πρόσφατα στο Δέλτα Καλαμά-Αχέροντα».
 
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν ότι η ηθική ευθύνη για θανάτους, όπως στην Ηλεία, ανήκει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που επιμένουν να παραμένουν διστακτικές στην αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την απόκτηση άδειας θήρας, αλλά και τους τόπους-τρόπους όπου διεξάγεται το κυνήγι. Μία ευθύνη που είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα “αναψυχής”, που αφορά μόνο μία μικρή ομάδα του πληθυσμού» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα