
Δέκα ολόκληρες μέρες μετά την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής από τον οικολόγο πράσινο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ.Τσιρώνη, έρχεται το κόμμα του, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της ρυθμιστικής και τον ίδιο τον κ. Τσιρώνη, ζητώντας νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών,α γνοώντας προφανώς ότι η ρυθμιστική είναι καθόλα νόμιμη από την στιγμή που υπογράφηκε από τον Οικολόγο Πράσινο υπουργό και ισχύει από την δημοσίευση της στο ΦΕΚ. Παρακάτω ακολουθεί η εξωφρενική απαίτηση – ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.
- Η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών σχετικά με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας δεν έλαβε υπόψη της (ούτε καν αναφέρει) το πρόσφατο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που αναφέρεται ειδικά στη Ρυθμιστική.
- Δεν συζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας που διατυπώθηκαν και καταγράφονται στο τελικό Πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, σύμφωνα με τις οποίες είναι απαίτηση η αναθεώρηση των ημερομηνιών λήξης της κυνηγετικής περιόδου και η κατάργηση των κλιμακωτών ημερομηνιών για τα πουλιά, ως ελάχιστη πρόληψη για την προστασία των παρόμοιων ειδών που ζουν στον ίδιο βιότοπο.
- Αγνοήθηκαν εντελώς οι επισημάνσεις ότι υπάρχει πρόβλημα σύγχυσης και επικάλυψης βιοτόπου των ειδών των οποίων το κυνήγι λήγει σε διαφορετικές ημερομηνίες και έγινε δεκτή η προφορική δήλωση παρευρισκόμενου από την ΚΣΕ ότι αυτό δεν ισχύει.”