Αρχική iHunt.gr Οικολόγοι Πράσινοι : Παράνομη η ρυθμιστική

Οικολόγοι Πράσινοι : Παράνομη η ρυθμιστική

από iHunt Team
oikologoiprasinoi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δέκα ολόκληρες μέρες μετά την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής από τον οικολόγο πράσινο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ.Τσιρώνη, έρχεται το κόμμα του, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της ρυθμιστικής και τον ίδιο τον κ. Τσιρώνη, ζητώντας νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών,α γνοώντας προφανώς ότι η ρυθμιστική είναι καθόλα νόμιμη από την στιγμή που υπογράφηκε από τον Οικολόγο Πράσινο υπουργό και ισχύει από την δημοσίευση της στο ΦΕΚ. Παρακάτω ακολουθεί η εξωφρενική απαίτηση – ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.

SVESTONOF
“Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται και επιμένουν:
 
Η Ρυθμιστική απόφαση θήρας 2016-2017 μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο μετά από νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών.
 
Η προηγούμενη εισήγηση στην οποία βασίστηκε και η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για τους παρακάτω λόγους:
 
  • Η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών σχετικά με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας δεν έλαβε υπόψη της (ούτε καν αναφέρει) το πρόσφατο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που αναφέρεται ειδικά στη Ρυθμιστική.
  • Δεν συζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας που διατυπώθηκαν και καταγράφονται στο τελικό Πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, σύμφωνα με τις οποίες είναι απαίτηση η αναθεώρηση των ημερομηνιών λήξης της κυνηγετικής περιόδου και η κατάργηση των κλιμακωτών ημερομηνιών για τα πουλιά, ως ελάχιστη πρόληψη για την προστασία των παρόμοιων ειδών που ζουν στον ίδιο βιότοπο.
  • Αγνοήθηκαν εντελώς οι επισημάνσεις ότι υπάρχει πρόβλημα σύγχυσης και επικάλυψης βιοτόπου των ειδών των οποίων το κυνήγι λήγει σε διαφορετικές ημερομηνίες και έγινε δεκτή η προφορική δήλωση παρευρισκόμενου από την ΚΣΕ ότι αυτό δεν ισχύει.”


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα