Αρχική iHunt.gr Οι αρετές του κυνηγετικού σκύλου φέρμας

Οι αρετές του κυνηγετικού σκύλου φέρμας

από iHunt Team
69807772_899864283745401_3094572538617921536_n

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι δύσκολες εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες και η συνεχή μείωση του θηράματος στη χώρα μας, κάνουν ποιο επιτακτική την ανάγκη για όλο και πιο αποδοτικά ζώα στο κυνήγι. Ζώα που πρέπει να είναι προικισμένα από τους προγόνους τους με μεγάλες αρετές όπως :
 
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ
 
skorpios
 
Rapakoulias Genesis Skorpios
 
Δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την αστείρευτη θέληση του σκύλου για αναζήτηση του θηράματος. Είναι το αρχέγονο ένστικτο των λύκων που υπαγορεύει για συνεχόμενη δράση και έχει διατηρηθεί  αναλλοίωτο μέσα στους αιώνες.
 
ΕΞΥΠΝΑΔΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ – ΣΥΝΕΣΗ
 
taro
 
Rapakoulias Genesis Taro
 
Το τρίπτυχο εξυπνάδα-ισορροπία-σύνεση είναι χαρακτηριστικά πολύ σημαντικά για τη σταθερή απόδοση  και παραγωγικότητα ενός ζώου. 
 
Η εξυπνάδα μεταφράζεται στην όσο ποιο εύκολη προσαρμογή του ζώου σε νέες συνθήκες και καταστάσεις
 
ΜΕΓΑΛΗ ΟΣΦΡΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
 
64444855 2613479625353626 341821118350360576 n
 
Rapakoulias Genesis Odysseas
 
Η μεγάλη οσφρητική δύναμη  συμβάλει στην εύρεση, διαχείριση και τελικά στη φέρμα ενός φιλύποπτου και δύσκολου θηράματος.
 
Το πως διαχειρίζεται ένας σκύλος μια “κινούμενη” αναθυμίαση έως το τελικό “μπλοκάρισμα”  είναι το ήμισυ του παντός.
 
69082050 2701730163184014 5637946867300958208 n
 
Rapakoulias Genesis Iasis
 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
 
Η μυοσκελετική κατασκευή, συμβάλει στην κίνηση, δηλαδή στη “μηχανική” του καλπασμού ενός ζώου που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αβίαστη.
 
Η κάθε κυνηγετική φυλή (διαφορετικές οι επιλογές κάθε κυνηγού) έχει δικό της τύπο (στάνταρντ) σωματοδομής και κίνησης παρέχοντας “καλές αναπνοές” και αντοχές στα πολύωρα κυνήγια.
 
Η αντοχή στην πολύωρη εργασία σε ένα ζεστό και άνυδρο περιβάλλον σαν το δικό μας, προϋποθέτει καλοκατασκευασμένο κορμί με “καλές αναπνοές”
 
Οι αγγλικές φυλές με τα σέττερ και τα πόιντερ διαφέρουν από τις υπόλοιπες φυλές αφού έχουν καλύτερο καλπασμό, είναι πιο γρήγορα  και με μεγαλύτερο εύρος έρευνας σε σχέση με σκύλους των υπόλοιπων φυλών.
 
Ξεχωρίζουν οι σκύλοι που ανταποκρίνονται πιο πιστά στο μορφολογικό και εργασιακό τύπο της φυλής τους και χαρακτηρίζονται ως ποιοτικά άξιοι αντιπρόσωποι και συνεχιστές της φυλής τους.
ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΦΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΤ
 
Η συναινετική φέρμα και το απόρτ είναι απαραίτητα γενετικά μεταφερόμενα χαρακτηριστικά και αποτελούν το κερασάκι της τούρτας σε ένα καλό κυνήγι.
 
Όλες οι αρετές που προανέφερα πρέπει να είναι αλληλένδετες και να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους.
 
Θεωρώ όμως ότι το τρίπτυχο ΕΞΥΠΝΑΔΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ – ΣΥΝΕΣΗ θα κάνουν τη διαφορά σε αυτό που λέμε μεγάλο μπεκατσόσκυλο ή περδικόσκυλο και θα βοηθήσουν το ζώο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις υπόλοιπες φυσικές του ικανότητες.
 
Χρήστος Ραπακούλιας
 
Rapakoulias Genesis Skorpios – Πρωταθλητής πρακτικού κυνηγιού (μπεκάτσα & ορεινή πέρδικα), τροπαιούχος Μπεκάτσας 2016, τροπαιούχος Φραγκίσκου Πολυκανδριώτη 2018, αναπληρωματικός πρωταθλητής Ευρώπης  βουνού στις Ελβετικές Άλπεις σε θήραμα αγριοκόκορα.
 
Rapakoulias Genesis Odysseas – Πρωταθλητής ¨Ερευνας Κυνηγιού
 
Rapakoulias Genesis Taro – Ευοίωνο θηλυκό αγγλικό σέττερ με χαρακτηρισμό ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ στο ντέρμπυ 2018
 
Rapakoulias Genesis Iasis – Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπεκάτσας – Πρωταθλήτρια Μεγάλης Έρευνας 2018
 
Πηγή : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ
 
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα