Αρχική iHunt.gr Οι Γερμανοί με νόμο επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους να σκοτώνουν πλέον λύκους

Οι Γερμανοί με νόμο επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους να σκοτώνουν πλέον λύκους

από iHunt Team
49487066_303

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Γερμανία επιτρέπει τους κτηνοτρόφους της να σκοτώνουν πλέον λύκους. Ένας νέος νόμος που θα βοηθήσει τους αγρότες να προστατεύσουν καλύτερα το ζωικό τους κεφάλαιο τώρα που ο πληθυσμός των λύκων στη Γερμανία αυξάνεται.
 
Μετά από μήνες διαβουλεύσεων, οι Γερμανοί νομοθέτες συμφώνησαν την Πέμπτη για ένα νέο νόμο που θα διευκολύνει τους αγρότες να πυροβολούν λύκους για να προστατεύσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.
 
Οι κτηνοτρόφοι θα έχουν το δικαίωμα να πυροβολούν λύκους εάν προκαλούν «σοβαρή βλάβη» στα ζώα τους. Παλαιότερα, οι αγρότες είχαν τη δυνατότητα να πυροβολούν μόνο αν οι λύκοι απειλούσαν την ίδια τους την ζωή.
 
Ο νέος νόμος επιτρέπει να σκοτωθούν οι λύκοι μέχρι το σημείο που δεν υπάρχουν περισσότερες επιθέσεις στα εκτρεφόμενα ζώα σε μια περιοχή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να σκοτωθεί μια ολόκληρη αγέλη λύκων.
 
Οι κτηνοτρόφοι είναι εξουσιοδοτημένοι να πυροβολήσουν έναν λύκο ανεξάρτητα από το αν το συγκεκριμένο ζώο είναι υπεύθυνο για την επίθεση σε ένα κοπάδι. Τα υβρίδια που προκύπτουν από ζευγαρώματα λύκων και σκυλιών μπορούν επίσης να πυροβοληθούν. Η απόφαση προβλέπει επίσης οικονομική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους και τους βοσκούς σε περίπτωση επίθεσης. Επίσης, καθιστά παράνομη την παροχή τροφής ή την προσέλκυση τους μέσω παροχής τροφής.
 
Τα μέτρα αποσκοπούν στην εξάλειψη του φόβου των λύκων που έχει αναπτυχθεί σε πολλές γερμανικές αγροτικές κοινότητες. Οι αγρότες αγωνίστηκαν για το δικαίωμα να προστατεύσουν το ζωικό τους κεφάλαιο με θανατηφόρο τρόπο μετά από μια απότομη αύξηση του αριθμού των επιθέσεων λύκων στα ζώα.
361 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νέου νόμου έναντι 275 που καταψήφισαν.
 
Ο πολιτικός Hermann Färber από τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες δήλωσε ότι το τελευταίο έτος σημειώθηκαν 639 επιθέσεις λύκων στη Γερμανία, με αποτέλεσμα το θάνατο 2067 ζώων. “Είναι πλέον καιρός να προσφέρουμε ένα άλλο όραμα στους κτηνοτρόφους για την προστασία των ζώων τους”, δήλωσε.
 
Ο περιβαλλοντικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Carsten Träger τόνισε: «Δεν θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες θανατώσεις αγέλων λύκων».
 
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Άγρια Ζωή ( W.W.F) καλωσόρισε την κίνηση, λέγοντας ότι τα μέτρα για την προστασία των κτηνοτροφικών ζώων είναι απαραίτητα, εάν πρόκειται οι άνθρωποι, τα κτηνοτροφικά ζώα και τα άγρια ​​ζώα να συμβιώσουν μακροπρόθεσμα.
 
Αλλά άλλοι επέκριναν την απόφαση: ο αριστερός πολιτικός Ράλφ Λένκερ ζήτησε μεγαλύτερη υποστήριξη στους βοσκούς, ενώ ο Steffi Lemke των Πρασίνων δήλωσε ότι έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
 
Απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος για το iHunt.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα