Αρχική iHunt.gr Οι θέσεις του ΟΚΑΔΕ στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Οι θέσεις του ΟΚΑΔΕ στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

από iHunt Team

demobanner

Προχθές  βράδυ ανέβηκε στην δημόσια διαβούλευση το Νομοσχέδιο που αφορά τα Ζώα Συντροφιάς δυστυχώς με μία μορφή που περισσότερο μοιάζει να θέλει να τιμωρήσει την Κυνηγεσία και την Κυνοφιλία και τους ευσυνείδητους πάρα να βοηθήσει στην ευζωία και στο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Πρέπει από σήμερα μαζικά να μπούμε στην διαβούλευση στο παρακάτω link χωρίς βωμολοχίες ( διαφορετικά δεν θα ανέβει το σχόλιο στην διαβούλευση) και ξεχωριστά στο κάθε άρθρο να τοποθετηθούμε, με βασικότερα άρθρα όσο αφορά τη στείρωση προς αλλαγή :

Στο Άρθρο 5
Λυπούμαστε πάρα πολύ για το Νομοσχέδιο που βγήκε στη διαβούλευση, είναι απαράδεκτο να θέλετε να στειρώσουμε τούς σκύλους ιδιοκτησίας μας. Είναι αδιανόητο να θέλετε να έχουμε την αρνητική πρωτιά του ακρωτηριασμού του συντρόφου μας σε όλη την Ευρώπη, γιατί για εμάς αυτό είναι η στείρωση. Ζητούμε την εξαίρεση της Στείρωσης για τα Καθαρόαιμα σκυλιά με Pedigree, για τους δεσποζόμενους σκύλους και τις Ελληνικές αυτόχθονες φυλές με δικαίωμα αναπαραγωγής τούς έως 2 φορές στη ζωή τους, και βέβαια να μην είναι σκοπός το κέρδος. Ακόμη και την ύστατη στιγμή ευελπιστούμε να επικρατήσει η λογική.

Στο Άρθρο 6
Να υπάρχει ερασιτέχνης εκτροφέας ο οποίος θα μπορεί με δύο διαφορετικούς σκύλους να κάνει έως 2 γέννες το χρόνο, από τους σκύλους που έχει στην ιδιοκτησία του. Είναι αδιανόητο να μας στερήσετε το όραμα και την ελπίδα να γεννήσουμε κάποιους σκύλους που όχι μόνο θα μας συντροφεύουν στις αγαπημένες δραστηριότητες, αλλά θα εκπροσωπούν και την χώρα μας μέσο των Διεθνών Εκδηλώσεων ( Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Εκθέσεις Μορφολογίας, Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων, Αγώνες Εργασίας)

Στο Άρθρο 33
Στην Επιτροπή Παρακολούθησης δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Φιλοζωϊκό Σωματείο και να μην είναι μέλος ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος που εκπροσωπεί την Κυνοφιλία στην Ελλάδα, αλλά και στην Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία.

Προφανώς και εάν δεν αλλάξει στη διαβούλευση το παρών Νομοσχέδιο θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Ενώ άμεσα μαζικά και συντεταγμένα με την καθοδήγηση των Ανώτατων Οργάνων μας να προβούμε αφενός σε διαβουλεύσεις με όλα τα θεσμικά μας όργανα και αφετέρου με δυναμικές κινητοποιήσεις, εμείς σαν ΟΚΑΔΕ εάν το αποφασίσουν ως οφείλουμε θα είμαστε παρών!!!

Ο.Κ.Α.Δ.Ε

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα