Αρχική iHunt.gr Οι προυποθεσεις για να παρουν οι κυνηγοι 13 ΕΥΡΩ για καθε θηρευμενη αλεπου

Οι προυποθεσεις για να παρουν οι κυνηγοι 13 ΕΥΡΩ για καθε θηρευμενη αλεπου

από iHunt Team
redfox

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ έχει εκφράσει προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Περιβάλλοντος κλπ) τις ενστάσεις της και τις προτάσεις της για τη συλλογή αλεπούδων στα πλαίσια της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας. Το ΥΠΑΑΤ φέτος υλοποίησε μια από τις προτάσεις της ΣΤ ΚΟΜΑΘ αλλά με τέτοιο τρόπο που δεν θα αποδώσει αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτής της δράσης η  ΚΟΜΑΘ με έγγραφό της ενημερώνει τους κυνηγετικούς συλλόγους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυνηγοί-μέλη τους για τη συλλογή δειγμάτων κόκκινων αλεπούδων που επιδοτούνται με 13 ΕΥΡΩ η κάθε μια. Πιο συγκεκριμένα :
 
  1. Οι κυνηγοί θα πρέπει πρώτα να ενημερώνουν για την έξοδό τους τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιοχής (συνήθως μια ημέρα πριν)
  2. Να προμηθεύονται από εκεί τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας για τα ζώα που θανατώνουν (γάντια, μάσκες, σακούλες κλπ)
  3. Να λαμβάνουν από εκεί σχετική ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής των ζώων
  4. Να ενημερώσουν, επίσης, τον Κυνηγετικό Σύλλογο ή την ΚΟΜΑΘ
  5. Τα ζώα να θηρεύονται από όλη την έκταση των 100 km2 που προβλέπει η απόφαση και όχι από το ίδιο ή γειτονικό σημείο (χρειάζονται 2 αλεπούδες ανά 100 km2)
  6. Τα θηρευθέντα ζώα να ανήκουν στον υγιή πληθυσμό αλεπούδων
  7. Οι κυνηγοί να συσκευάζουν και να μεταφέρουν τα θανατωμένα ζώα, τηρώντας τα μέσα βιοασφάλειας, στο χώρο που θα του υποδείξει η τοπική κτηνιατρική αρχή
  8. Να ενημερώσουν τηλεφωνικά πριν τη μεταφορά την τοπική κτηνιατρική αρχή προκειμένου να προετοιμαστεί ο αρμόδιος κτηνίατρος για την παραλαβή του/των ζώων και τη συλλογή των δειγμάτων
  9. Ο κυνηγός κατά τη μεταφορά και παράδοση στην τοπική κτηνιατρική αρχή θα πρέπει να έχει συμπληρώσει πλήρως το «Έντυπο Αποστολής δειγμάτων από κυνηγούς για το Πρόγραμμα Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας» 
  10. Όταν εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των οικονομικών ενισχύσεων του 2015, θα δύνανται οι κυνηγοί κατόπιν αιτήσεώς τους στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές να παραλαμβάνουν 13 ευρώ για κάθε νεκρή αλεπού που προσκόμισαν μέχρι τις 28/2/2015.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα