Αρχική iHunt.gr Ολλανδία: “Συνελήφθη” ο “τρομοκράτης” μπούφος

Ολλανδία: “Συνελήφθη” ο “τρομοκράτης” μπούφος

από iHunt Team
eurasian-eagle-owl

demobanner

Ο μπούφος-τρομοκράτης που είχε σπείρει τον πανικό εδώ και έναν χρόνο στην πόλη Πούρμερεντ της βόρειας Ολλανδίας, καθώς εξαπέλυε αιφνιδιαστικές επιθέσεις και τραυμάτιζε τους κατοίκους στο κεφάλι, έπεσε τελικά στα δίχτυα ενός εκπαιδευτή γερακιών που κατάφερε να τον πιάσει ζωντανό.
 
Το πουλί, το μεγαλύτερο νυκτόβιο στο είδος του στην Ευρώπη – το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,80 μέτρο – είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 επιθέσεις στην πόλη αυτή. Πλησίαζε εντελώς αθόρυβα τους ανυποψίαστους περαστικούς και τους άφηνε αιμόφυρτους.
 
“Ο μπούφος αιχμαλωτίστηκε σήμερα από έναν εκπαιδευτή γερακιών. Είναι σε καλή κατάσταση και προς το παρόν παραμένει αιχμάλωτος, μέχρι να τον μεταφέρουμε στο κατάλληλο περιβάλλον”, ανέφερε ο δήμος σε ανακοίνωσή του.
 
Οι μπούφοι είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει την αιχμαλωσία τους. Ο δήμος του Πούρμερεντ πήρε ειδική άδεια για να οργανώσει το “κυνήγι” του επιθετικού πτηνού.
 
“Οι επιθέσεις γίνονταν όλο και πιο σοβαρές. Πολλοί άνθρωποι φοβούνταν να βγουν από τα σπίτια τους”, σημείωσε ο δήμος.
 
Ο μπούφος περίμενε να πέσει η νύχτα για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του. Τον Φεβρουάριο, δύο μέλη ενός τοπικού αθλητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση ενώ έκαναν προπόνηση και ο ένας τους χρειάστηκε έξι ράμματα στο κεφάλι. 
 
Λίγο μακρύτερα, οι υπάλληλοι και οι ασθενείς ενός κέντρου για την αποκατάσταση αναπήρων είχαν δεχτεί τουλάχιστον 15 επιθέσεις.
 
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ως προσωρινό μέτρο, ο δήμος κατέληξε να συστήσει στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες κρατώντας… ομπρέλα.
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα