Αρχική iHunt.gr Ομαδα Αλβανων ξεριζωνε τσαι στην Εορδαια

Ομαδα Αλβανων ξεριζωνε τσαι στην Εορδαια

από iHunt Team
eordaia

demobanner

 Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι αρκετά είναι τα άτομα εκείνα που συλλέγουν αρωματικά φυτά και κυρίως τσάι, με σκοπό προφανώς την εμπορία τους δεδομένου ότι δεν δικαιολογείτε η ιδία χρήση με τις ποσότητες που συλλέγουν. Τα άτομα αυτά είναι κυρίως από την γείτονα χώρα (Αλβανία) και κατά την συλλογή των φυτών πολλές φορές προβαίνουν και στην εκρίζωσή τους.

 

Ένα τέτοιο περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης Τριανταφυλλίδη Γεώργιου με έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, όταν κατά την περιπολία που εκτελούσε στο Καταφύγιο άγριας Ζωής ΚΟΡΩΝΑ περιοχή της Τ.Κ. Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας, παρατήρησε πως ομάδα Αλβανών είχαν μαζέψει μεγάλες ποσότητες τσαγιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι αρκετά ήταν ξεριζωμένα, προκαλώντας κατ’ αυτό τον τρόπο μεγάλη καταστροφή στο ριζικό σύστημα των φυτών. 

 Το περιστατικό κατήγγειλε εγγράφως ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας στο Δασαρχείο Κοζάνης το οποίο απέστειλε κλιμάκιο δασοφυλάκων, όπου μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών και των στοιχείων που έδωσε ο Θηροφύλακας, εντόπισαν την ομάδα των Αλβανών και κατέσχεσαν ποσότητα 8,3 κιλών στεγνού τσαγιού το οποίο είχαν αποθηκευμένο σε κούτες χωρισμένα σε δεματάκια. Προφανώς το προόριζαν για εμπορία.

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα