Αρχική iHunt.gr Ομόφωνο “Όχι” του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στα αιολικά πάρκα των Αγράφων

Ομόφωνο “Όχι” του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στα αιολικά πάρκα των Αγράφων

από iHunt Team
argithea_aioliko

ύο ημέρες μετά το “Όχι” της Εθνικής Επετείου του Έπους το ’40 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το απόγευμα της Παρασκευής είπε το δικό του “Όχι” και μάλιστα ομόφωνα στη δημιουργία αιολικών σταθμών στις κορυφογραμμές των Αγράφων.
 
Στο περιφερειακό συμβούλιο της Θεσσαλίας συζητήθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για δημιουργία έξι αιολικών σταθμών με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας να τοποθετείται αρνητικά για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων έργων που βρίσκουν σε αντίθεση τις τοπικές κοινωνίες.
 
 
Συγκεκριμένα προς συζήτηση τέθηκαν οι δύο αιτήσεις εταιρειών για έγκριση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε αιολικά πάρκα ισχύος 88MW και 18,4MW στις θέσεις  «Αχλαδιάς  – Κουκιά»,  «Μάραθος  – Ελάτη»,  «Τσούκες – Κατούνα  –Σουφλί» και στα «Βερούσια» των ∆ήμων Αργιθέας και Πύλης αλλά και στη θέση “Χρονδροσπάνι” του Δήμου Αργιθέας.
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αφού άκουσε την εισήγηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κου Κων. Δεσπόπουλου και έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη των μελετών για τα συγκεκριμένα έργα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο βρέθηκαν μέλη του Ε.Ο.Σ.Κ. που εξ αρχής έχουν τονίσει την αντίθεσή τους για την πραγματοποίηση τέτοιων έργων που αλλοιώνουν σε τεράστιο βαθμό το περιβάλλον.
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα