
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε ο φίλος μας από το facebook ο Nikos Tzortzatos. Τη δοκιμάσαμε και κατενθουσιαστήκαμε. Είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Βαρέστε λοιπόν ορτύκια και κατευθείαν στην κουζίνα.
ΥΛΙΚΑ
- Δέκα ορτύκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γραμμάρια φέτα
- 1-2 πιπεριές κέρατο
- 2 φρέσκες ντομάτες
- Αλατι
- Φρεσκο-τριμμένο πιπέρι
- Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τα ορτύκια. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το σκόρδο, τις πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες) και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά. Μετά απλώνουμε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και απλώνουμε μια σειρά από ντομάτες σε φέτες. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα ορτύκια που έχουμε στη λεκάνη. Πάνω από τα ορτύκια βάζουμε άλλη μια στρώση από ντομάτες. Τυλίγουμε καλά το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο (200 C,προθερμασμένος). Οταν τα βγάλετε ρίξτε φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη.