
Συστατικά
- 6 ορτύκια
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- πουρέ πατάτας , για το σερβίρισμα
- θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα ορτύκια με ψαλίδι κουζίνας, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αφαιρούμε τη σπονδυλική στήλη.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα ορτύκια.
- Προσθέτουμε στο μπολ το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ορτύκια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και καπακώνουμε.
- Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λίγο φρέσκο θυμάρι.
Χρόνος εκτέλεσης : 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά
Μερίδες : 4-6
Πηγή : ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ