Αρχική iHunt.gr Ορτύκια κρασάτα με μυρωδικά

Ορτύκια κρασάτα με μυρωδικά

από iHunt Team

demobanner

Συστατικά
  • 6 ορτύκια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • πουρέ πατάτας , για το σερβίρισμα
  • θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Κόβουμε τα ορτύκια με ψαλίδι κουζίνας, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αφαιρούμε τη σπονδυλική στήλη.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα ορτύκια.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ορτύκια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και καπακώνουμε.
  8. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λίγο φρέσκο θυμάρι.

Χρόνος εκτέλεσης : 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά

Μερίδες : 4-6

Πηγή : ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ



Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα