Αρχική iHunt.gr Ο άνθρωπος που θέλει να ιδρύσει σύλλογο “προστασίας από ήμερα και άγρια ζώα”

Ο άνθρωπος που θέλει να ιδρύσει σύλλογο “προστασίας από ήμερα και άγρια ζώα”

από iHunt Team
23425436-72

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Έχοντας δεχθεί ο ίδιος αλλά και η γυναίκα του επιθέσεις από αδέσποτα και βλέποντας ότι όσες πρωτοβουλίες έχει πάρει ως μονάδα δεν έχουν τελεσφορήσει, ο συνταξιούχος Θανάσης Μπαρμπούνης αυτό το διάστημα κάνει τα πρώτα βήματα ίδρυσης συλλόγου “προστασίας από ήμερα και άγρια ζώα”, με έδρα την Κομοτηνή.
 
Η αλήθεια είναι πως το ζήτημα των αδέσποτων έχει πολώσει τους δημότες της Κομοτηνής. Από τη μία οι ακραία φιλόζωοι, από την άλλη οι ακραία πολέμιοι των ζώων, ενδιάμεσα άνθρωποι με φιλοζωικά – ή αδιάφορα – αισθήματα που όμως αναγνωρίζουν το πρόβλημα στην Κομοτηνή.
 
Όπως κι αν έχει, η πρωτοβουλία του κου Μπαρμπούνη χρήζει αναφοράς, μιας που είναι η πρώτη τέτοιου περιεχομένου. “Μου έχουν επιτεθεί δύο φορές σκυλιά, μία στην Πάνδροσο λυκόσκυλο που παραλίγο να με πνίξει και μία στην Κομοτηνή. Και στη γυναίκα μου είχε επιτεθεί σκύλος και πήγε στο νοσοκομείο”, μας λέει για τα περιστατικά που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια, αφήνοντας επίσης αιχμές ότι μπορεί κάποια μέρα να θρηνήσουμε συμπολίτη μας, υπενθυμίζοντας και την ιστορία με την άτυχη Βρετανίδα τουρίστρια τον Σεπτέμβρη του ’17. “Γιατί να υπάρχει ένας σύλλογος για τα σκυλιά κι όχι ένας σύλλογος για τους ανθρώπους”, διερωτάται σε άλλο σημείο του λόγου του.
 
Ο κος Μπαρμπούνης έχει απευθυνθεί στην δικηγόρο Ιωάννα Λεοντή, προκειμένου να συνταχτεί το καταστατικό, άρα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σωματείο μπορούν να επικοινωνούν στο 25310-32141. Αναφορικά με τον τίτλο του συλλόγου, αυτός φαίνεται πως θα είναι σύλλογος “προστασίας από ήμερα και άγρα ζώα”, με έμφαση στην καταπολέμηση της κατάστασης με τα αδέσποτα της Κομοτηνής, όπως μας λέει ο ίδιος. 
 
“Πολλά είναι τα κρούσματα που ακούμε κάθε μέρα για επιθέσεις σκυλιών. Γι’ αυτό θέλω να δημιουργήσω έναν τέτοιο σύλλογο, στον οποίο να συμμετάσχουν πολλοί δημότες της περιοχής. Μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον. Θέλω να γλυτώσουμε από τις φωνές των σκύλων, τη βρώμα και τις επιθέσεις. Ένα μεμονωμένο άτομο φαίνεται ότι δεν το ακούει κανείς, όμως αν καταφέρουμε να κάνουμε τον σύλλογο ίσως να μας ακούσει κάποιος”, καταλήγει ο Θανάσης Μπαρμπούνης, που ψάχνει συμμάχους στο εγχείρημά του.
 
https://www.xronos.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα