Αρχική iHunt.gr Ο πρόεδρος του ΚΣ Γιαννιτσών εκπέμπει SOS για Αραβησσό, Πλαγιάρι και Λάκκα!

Ο πρόεδρος του ΚΣ Γιαννιτσών εκπέμπει SOS για Αραβησσό, Πλαγιάρι και Λάκκα!

από iHunt Team
99455f976cd46b5920034eb6fd9793b8_xl_1

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιαννιτσών Ηλίας Ελευθεριάδης έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος διαπιστώνει για άλλη μια χρονιά την απουσία προληπτικών δράσεων προστασίας του. Μιλώντας στο pellanews.gr επισημαίνει πως «ειδικά εντοπίζουμε την ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου της περιοχής μας μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις του προηγουμένου χειμώνα». Αν προσθέσουμε και τις βροχοπτώσεις που συνεχίστηκαν…φαντάζεστε τι έγινε.
 
«Υπάρχουν ορεινές διαδρομές, όπως για παράδειγμα από το χωριό Κρώμνη έως το καταφύγιο «Φασιανός», όπου είναι σύνορο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής , η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων είναι αδύνατη με αποτέλεσμα να απειλείται το καταφύγιο από ενδεχόμενη πυρκαγιά. Εκτός αυτής της διαδρομής υπάρχουν και άλλες όπου απαιτούνται άμεσες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως τα ορεινά δίκτυα των κοινοτήτων της Αραβησσού, του Πλαγιαρίου και της Λάκκας, όπου πριν από μία πενταετία είχε προκληθεί πυρκαγιά με καταστροφή μεγάλης έκτασης», όπως περιγράφει ο Πρόεδρος. «Για το λόγο αυτό και πριν τους καύσωνες του καλοκαιριού ο κ. Ελευθεριάδης ανέφερε πως «ζητούμε από Νομαρχεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Πυροσβεστικές Αρχές να πράξουν άμεσα πριν πληγεί η περιοχή μας από μια οικολογική καταστροφή».
 
https://www.pellanews.gr/
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα