Αρχική iHunt.gr Πανω απο 800 εμβολιασμοι

Πανω απο 800 εμβολιασμοι

από iHunt Team
43635_b

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Πάνω από οκτακόσιοι εμβολιασμοί ποιμενικών σκύλων πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Καστοριάς μετά την εκδήλωση κρούσματος λύσσας σε σκύλο στην περιοχή της Ιεροπηγής, στα μέσα Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο ήταν το δεύτερο κρούσμα καθώς το πρώτο είχε εκδηλωθεί σε αλεπού στην τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου της Σιάτιστας, στα τέλη Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή και οι δήμοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς σε αδέσποτα σκυλιά.

Εμβολιασμοί γίνονται και σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι κτκτηνίατρος, οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι αλλά και μέλη συνεργείων που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε ζώα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, συνεχίζεται η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για να αποφευχθεί η εκδήλωση νέου κρούσματος ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων δειγμάτων από οκτώ σκύλους και δύο πρόβατα που είχαν δαγκωθεί από τον μολυσμένο σκύλο και στη συνέχεια θανατώθηκαν.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο κ. Σαββόπουλος, δεν υπάρχουν στοιχεία για νέα κρούσματα λύσσας στη γειτονική Αλβανία, από όπου εικάζεται ότι μεταφέρθηκε ο ιός στη χώρα μας. Το τελευταίο κρούσμα, κατά τον αντιπεριφερειάρχη, είχε καταγραφεί σε αλβανικό έδαφος τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: Real.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα