Αρχική iHunt.gr Πανώλη των χοίρων : Αρνητικά τα δείγματα που συνέλεξε ο Κ.Σ. Σταυρούπολης

Πανώλη των χοίρων : Αρνητικά τα δείγματα που συνέλεξε ο Κ.Σ. Σταυρούπολης

από iHunt Team

demobannerΌπως αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης, “στα πλαίσια ενεργητικής πρόληψης και επιτήρησης τής Αφρικανικής πανώλης των χοίρων ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης Ξάνθης έχει προβεί σε συλλογή δειγμάτων από αγριόχοιρους στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης τού με συμμετοχή κυνηγετικών ομάδων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί 14 δείγματα περίπου και έχουν παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα Κτηνιατρικής υπηρεσίας αποστέλλοντας τα για έλεγχο.

Τα δείγματα ελήφθησαν από διαφορετικές τοποθεσίες και από διάφορες ηλικιακές ομάδες ζώων.

Τα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα η συλλογή και άλλων δειγμάτων, και εάν απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί και το Συνεργείο Δίωξης αγριόχοιρων του Κυνηγετικού Συλλόγου Σταυρούπολης όπως αυτό έχει συσταθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις κυνηγετικές ομάδες Πασχαλιάς- Καρυοφύτου και Καλλιθέας για την συμμετοχή τούς στην όλη προσπάθεια συλλογής δειγμάτων.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα