Αρχική » Grid with Sidebar » Παραλαβή από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρλοβάσου 700 νεογνών περδίκων από το εκτροφείο της Β΄ΚΟΑ

Παραλαβή από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρλοβάσου 700 νεογνών περδίκων από το εκτροφείο της Β΄ΚΟΑ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την 05 Αυγούστου 2015 ο κ. Χαριλάου Νέστωρ Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου μετέβηκε στο εκτροφείο της Β΄ΚΟΑ ( Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους ) στη Μυτιλήνη και παρέλαβε 700 νεογνές πέρδικες οι οποίες την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στο εκτροφείο του Συλλόγου σε περιοχή εγγύς του Καρλοβάσου.
 
Οι πέρδικες θα εκτραφούν και θα παρακολουθούνται μέχρι της ενηλικίωσής τους με έξοδα και φροντίδα του συλλόγου και στη συνέχεια με τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2015 – 2016 θα απελευθερωθούν τόσο στην ευρύτερη περιοχή Καρλοβάσου όσο και στην Ικαρία.
 
Ας σημειωθεί για μια ακόμη φορά ότι με την απελευθέρωσή τους οι εν λόγω νεογνοί θα δώσουν γέννες που θα υπερβούν τα 1800 και πλέον άτομα εμπλουτίζοντας την πανίδα των νησιών μας.
 
Επίσης ο γενετικός τους έλεγχος δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλοίωσης της Σαμιακής πέρδικας ( Alectoris Chukar ) που διαβιοί εδώ και εκατοντάδες έτη στο νησί.
 
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου κ. Μαρνέζος Εμμανουήλ και το Δ.Σ. του συλλόγου δήλωσαν ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προστασία του περιβάλλοντος και του θηράματος, την πάταξη της λαθροθηρίας, την στήριξη αναξιοπαθούντων και ευπαθών ομάδων καθώς και την ενημέρωση των κυνηγών σε οτιδήποτε τους αφορά.
 
Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες:
 
Απόστολος Τσιώλης
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ