Αρχική iHunt.gr Παραλειπόμενα από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Επανιέλ Μπρετόν

Παραλειπόμενα από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Επανιέλ Μπρετόν

από iHunt Team
epaniel

demobanner

Τα φώτα έπεσαν, η ιστορία γράφτηκε και η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στα Eπανιέλ Mπρετόν. Η χώρα μας για ακόμα μία φορά πραγματοποίησε έναν άθλο και έκανε τους Ελληνες κυνοφίλους, και δη τους Mπρετονάδες, υπερήφανους.
 
Τι έγινε όμως μια αγωνιστική εβδομάδα (29/02/2016 ? 06/03/2016) στα τερέν της Επανομής και στο Μεσημέρι;
 
Μιλήσαμε με τον γνωστό κυνόφιλο και εκτροφέα Mπρετόν κ. Χρήστο Φαλτσέτα που παρακολούθησε το πανευρωπαϊκό αλλά και τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν όλη την προηγουμένη εβδομάδα.
 
«Από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν αγώνες CACIT», μας λέει ο κ. Φαλτσέτας και συνεχίζει:
 
«Αρχικά έλαβαν μέρος δέκα σκυλιά από την Ιταλία και, καθώς οι μέρες περνούσαν οι συμμετοχές αυξάνονταν με σκυλιά από το Μαυροβούνιο, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Γαλλία.
 
Το φαβορί…
 
Ολες αυτές τις ημέρες ένας σκύλος από την Ιταλία ήταν διαρκώς ο νικητής με CAC-CACIT ο MAK, τέσσερις ημέρες τέσσερα CACIT, ένας σκύλος που τα προγνωστικά τον είχαν για τον αδιαφιλονίκητο νικητή του πρωταθλήματος AICEB, όμως, όπως όλοι ξέρουμε, οι αγώνες εκτός από ικανότητα θέλουν και τύχη, που αυτήν τη φορά ήταν με την Ελληνική Ομάδα.
 
Η τετράδα των σκύλων της Ισπανίας απαρτιζόταν από φανταστικά σκυλιά, με τέλεια ποιότητα στον καλπασμό και καθοδηγούμενα από δύο υψηλού επιπέδου κυναγωγούς.
 
 
Από αριστερά o πρόεδρος του Γαλλικού Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν και πρόεδρος του AICEB κ. Gunter με τον Χρήστο Φαλτσέτα και τη Maryse Baude.  
 
Είχαμε τη χαρά να συνοδεύσουμε την ισπανική αποστολή στο τελευταίο ξεμούδιασμα που έκαναν στους σκύλους μία ημέρα πριν από τον αγώνα και μας έκανε τρομερή εντύπωση ότι εκτός από εξαιρετικοί επαγγελματίες είναι πάνω από όλα κυνόφιλοι. Σε επόμενο τεύχος θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε ακόμη περισσότερα.
 
Δύο ακόμη σκυλιά που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και πρέπει να τα αναφέρουμε ήταν ο σκύλος της Ουκρανίας Laf od Pantica και ο Fiero της Ιταλίας, καθοδηγούμενος από τον γνωστό σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις ηπειρωτικές φυλές R. Scarpeci.
 
O Laf od Pantica ξεκίνησε με έναν εξαιρετικό πόντο, αλλά η διαδρομή σύμφωνα με τους κριτές δεν ήταν για CAC. Τη δεύτερη ημέρα έκανε καλύτερη διαδρομή, αλλά δεν βρήκε πουλιά.
 
Εξαίρετο Mπρετόν
 
Ο Fiero το Σάββατο ήταν άτυχος, αφού λίγο πριν από το λύσιμο ένα ζευγάρι έφυγε μέσα από το τερέν και λίγο αργότερα ο σκύλος μπερδεύτηκε στα αυτοκίνητα των θεατών και δεν μπόρεσε να φερμάρει ένα ζευγάρι πέρδικες που ήταν μπροστά του. Πάντως, είναι ένα εξαίρετο Mπρετόν και βέβαια καθοδηγήθηκε με μαεστρία από τον Scarpeci.
 
O Flam du Vallon de la Rigaude με τον κυναγωγό του, Jean Francois Maiques. 
 
Η Γαλλία, όπως αναφέρθηκε και στο προηγούμενο τεύχος, κατέβασε μια μέτρια ομάδα, με τον Flam να παίρνει ένα εξαίρετος την Κυριακή και να μη δικαιώνει τις προσδοκίες που τον ήθελαν να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί.
 
Ενας ακόμη σκύλος που ξεχώρισε, αλλά στάθηκε άτυχος, ήταν Ebra I de Font de Caneletas της βελγικής ομάδας, με κυναγωγό τον Moerbeke Waas Oost. Εξαιρετικό Μπρετόν, με πολύ καλή νοοτροπία και μεγάλη εκρηκτικότητα, που όμως δεν βρήκε πουλιά και δεν μπόρεσε να μπει στη βαθμολογία.
 
Ομως, αυτό που έμεινε από τους συγκεκριμένους αγώνες είναι ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή της Ευρώπης και ο ελληνικής εκτροφής σκύλος MITATOS VENTUS RONTI είναι πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ και ο ADAM DE SAINT ATHANASE του Ανέστη Τσιφλικίδη πήρε την τρίτη θέση.
 
Ολοι εμείς που αγαπάμε το Μπρετόν ευχόμαστε αυτός ο άθλος να επαναληφθεί και το επίπεδο των σκύλων να ανέβει ακόμη περισσότερο».
 
Κωνσταντίνος Λουρής για το ihunt.gr
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα