Αρχική iHunt.gr Παρεμβαση Μαρκοπουλου για το Μαιναλο

Παρεμβαση Μαρκοπουλου για το Μαιναλο

από iHunt Team
mainalo_markopoulos

demobanner

 Παρέμβαση Κώστα Μαρκόπουλου στην σύσκεψη για το Προεδρικό Διάταγμα για το Μαίναλο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Τρίπολης αργά σήμερα το μεσημέρι

Κάθετα αντίθετοι δήλωσαν για μία ακόμα φορά οι κυνηγοί της Αρκαδίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου σε οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει στο Μαίναλο και θα έχει επιπτώσεις στο κυνήγι. Η τοποθέτηση του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστα Μαρκόπουλου ήταν δυναμική και διαφωτιστική για το θέμα κυρίως των φορέων διαχείρισης για τους οποίους γίνεται κατά κύριο λόγο το οικολογικό πάρκο στο Μαίναλο και μάλιστα τους χαρακτήρισε “συμφορείς”, αφού όπως είπε έχει εμπειρία από τη λειτουργία άλλων φορέων.

Μάλιστα σημείωσε πως δεν θα πρέπει το κυνήγι να θιγεί και να συνεχίσει να γίνεται με βάση τα ισχύονται και ίσως να πρέπει να συζητηθεί και το θέμα να επιτραπεί η θήρα και στην ζώνη Α1 που σήμερα απαγορεύεται κάτω από προϋποθέσεις. Ανέφερε επίσης πως “Στην ελληνική παραδοσιακή ελεύθερη φύση μπορούν να συνυπάρξουν όλες οι δραστηριότητες και το Μαίναλο σήμερα είναι ζωντανό και μπορεί να δεχθεί τις κάθε δραστηριότητες με συνισταμένες αρχών και νομιμότητας και για φαινόμενα αυθαιρεσιών υπάρχουν κείμενοι φορείς για να φροντίσουν για τη νομιμότητα της κάθε δράσης”

Υπερασπίστηκε την δράση των κυνηγών στη φύση  και για το υπό διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα τόνισε πως δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα και επεσήμανε πως για μία μελέτη τέτοιας μορφής χρειάστηκαν 12 χρόνια αναρωτώμενος τι θα γίνει με τις μελέτες που προβλέπονται σε αυτή, πόσες δεκαετίες θα χρειαστούν και ξεκαθάρισε πως κάποιοι με τέτοιου είδους προτάσεις  για δημιουργία πάρκων θέλουν να δημιουργήσουν φορείς διαχείρισης με στόχο να καταργήσουν τους ελεγκτικούς φορείς του κράτους και να βάλουν ένα φορέα- δραγουμάνο από τον οποίο θα παίρνει άδεια η κάθε κοινωνική ομάδα για να δραστηριοποιηθεί στο βουνό. Οι κυνηγοί φαίνονται διατεθειμένοι να αντιδράσουν αν δεν ισχύσουν οι κείμενες διατάξεις και μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι ακόμα και αν προχωρήσει το προεδρικό διάταγμα και ο φορέας θα πρέπει να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση σε αυτόν με βάση τα μέλη που έχει ο κάθε σύλλογος- φορέας ή σωματείο..

Πηγή : Arcadiaportal.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα