Αρχική iHunt.gr Περδικες με αχλαδι

Περδικες με αχλαδι

από iHunt Team
PERDIKA_2aed

demobanner

 



«Την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων η πραγματική μου αγάπη, μού χάρισε μια πέρδικα σε μια αχλαδιά». Έτσι ξεκινάει το κλασικό βρετανικό παιδικό τραγουδάκι για τις 12 μέρες των Χριστουγέννων, προσθέτοντας κάθε επόμενη μέρα και ένα δώρο μέχρι να φτάσουμε ανήμερα των Φώτων.

 

Τη συνταγή για τις πέρδικες που προτείνουμε και είναι εξαιρετική, με έμπνευση τους στίχους απ’ το παραπάνω τραγουδάκι. Η μεστή γεύση της πέρδικας συνδυάζεται αρμονικά με το κομψό δροσερό αχλάδι και το αυθάδες μελωμένο κρεμμύδι, σε ένα ετερόκλητο τρίγωνο γευστικών εντάσεων που ξαφνιάζουν. Συνοδέψαμε μάλιστα, το δείπνο με ένα πολύ ενδιαφέρον Merlot Αργυρίου, που αγοράσαμε απ” τον παραγωγό στο Πολύδροσο.

 



 

Το πιο βασικό σε μια τέτοια επιλογή κυνηγιού, είναι η πέρδικά σας να είναι σιτεμένη πριν φτάσει στα χέρια σας, ώστε να είναι μαλακή η σάρκα και να βγάλει όλη τη νοστιμιά της. Αυτό απλά σημαίνει ότι πρέπει να τις παραγγείλετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το προγραμματισμένο γεύμα σας, ώστε να υπάρχει χρόνος για να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει και να σάς έρθει την Παρασκευή έτοιμη να μαγειρευτεί.

 

Προετοιμασία



 

Περίπου 1 ώρα όλη η διαδικασία. Αν χρειαστεί, αφαιρέστε μικροπούπουλα με φλόγιστρο ή με τσιμπιδάκι και πλύντε και στεγνώστε τις πέρδικες πριν αρχίσετε. Σχετικά εύκολη συνταγή.

 

Υλικά (για 2 άτομα)

 

  • 
2 πέρδικες
  • 
4 αχλάδια
  • 
1 κ.σ ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα  στα 4

  • 50 γρ. κύβοι μπέικον

  • 2 κ.γ. αλεύρι

  • 3 κ.σ. brandy
  • 
150 ml λευκό κρασί

  • 75 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 
1 κ.σ. cranberry sauce

  • αλάτι, πιπέρι

 



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190Cº.

 

Ετοιμάζετε τις πέρδικες

 

Κόβετε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρείτε με κουτάλι τα κουκούτσια. Κόβετε το ένα από τα 4 αχλάδια σε κυβάκια 1 εκατ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε τις πέρδικες απ” όλες τις πλευρές για 5 λεπτά, να πάρουν λίγο χρώμα. Τις μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το μπέικον στο τηγάνι και τα σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κομμάτια των 3 αχλαδιών, με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω, καθώς και το αχλάδι σε κυβάκια, σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά και τα μεταφέρετε όλα στο πυρίμαχο σκεύος, όπου τα τακτοποιείτε γύρω από τις πέρδικες.



 

 

Βάζετε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35-45 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι δεν βγάζουν αίμα αν τις τσιμπήσετε στο μπούτι με ένα μαχαίρι.
Αφαιρείτε τις πέρδικες, τα κρεμμύδια και τα αχλάδια, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν.

 

 

Κάνετε τo gravy

 

Ξύνετε όλα τα ζουμιά απ” το σκεύος που ψήθηκαν και τα μεταφέρετε στο τηγάνι. Προσθέτετε το αλεύρι και ζεσταίνετε το μίγμα για 1 λεπτό μέχρι να πήξει. Προσθέτετε σταδιακά το brandy, το κρασί και τον ζωμό, τα φέρνετε σε θερμοκρασία βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει μια σχετικά πηχτή σάλτσα, την οποία και σουρώνετε στη σαλτσιέρα.
 

Σερβίρισμα

 

Σε πιατέλα σερβιρίσματος ζεστή ή κατευθείαν σε ζεστά πιάτα. Τοποθετείτε τις πέρδικες με τα αχλάδια και τα κρεμμύδια γύρω τους και μια κουταλιά cranberry sauce.

 

 

Από το padespani

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα