Αρχική iHunt.gr Περιφραξη της Εγνατιας για τις αρκουδες

Περιφραξη της Εγνατιας για τις αρκουδες

από iHunt Team
egnatia

demobanner

 Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζει η Εγνατία Οδός την τοποθέτηση ενισχυμένης υπερύψηλης περίφραξης στο τμήμα «Παναγιά-Γρεβενά» που έχει χαρακτηρισθεί «βιότοπος της αρκούδας», αλλά και στον Κάθετο Άξονα «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή», όπου, αν και δεν είναι χαρακτηρισμένος ως «βιότοπος αρκούδας», τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της αρκούδας έχει παρατηρηθεί κινητικότητα των μεγάλων θηλαστικών. 

Η ενισχυμένη υπερυψηλή περίφραξη έχει ύψος 3 μέτρα και προδιαγραφές που προέκυψαν από τη συνεργασία της Εγνατίας Οδού με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος». 

Το σύνολο του μήκους εφαρμογής της ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης είναι 130 χιλιόμετρα και θα τοποθετηθεί αμφίπλευρα, δηλαδή σε μήκος οδού 65 χιλιομέτρων. 

Από αυτά, τα 105 χλμ. θα τοποθετηθούν στον Κάθετο Άξονα 45 «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή» και ειδικότερα στο σύνολο του μήκους του τμήματος «Σιάτιστα – Κορομηλιά». Τα 25 χλμ θα τοποθετηθούν στον Κύριο Άξονα, στο τμήμα «Παναγιά – Γρεβενά», σε όσα σημεία δεν είχε τοποθετηθεί παλιότερα ενισχυμένη περίφραξη, και στο τμήμα «Γρεβενά – Σιάτιστα», σε σημεία που θα απαιτηθεί μετά από υπόδειξη των ΜΚΟ «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».

euro2day.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα