Αρχική iHunt.gr Πλημμύρισε από τα… φλαμίνγκο το Δέλτα του Εβρου

Πλημμύρισε από τα… φλαμίνγκο το Δέλτα του Εβρου

από iHunt Team
gla

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus roseus) είναι ίσως από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε υγροτοπική περιοχή, έχει νομαδική συμπεριφορά και συχνά απαντά σε μεγάλα πυκνά κοπάδια. Αυτή την εικόνα θα απολαύσει και όποιος βρεθεί αυτό το διάστημα στο Δέλτα Εβρου.
 
Σύμφωνα με τις καταμετρήσεις του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα του Εβρου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8000 φλαμίνγκο στην περιοχή, αριθμός ρεκόρ για τον υγρότοπο!
 
Επίσης, τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν 4.300 Χήνες (50 Νανόχηνες, 4.100 Ασπρομέτωπες και 150 Σταχτόχηνες).
 
Είναι τεράστια η σημασία του υγρότοπου, καθώς οι καστανόπαπιες έφτασαν τα 5.800 άτομα και οι πάπιες ξεπέρασαν συνολικά τις 100.000, με πολυπληθέστερα τα Κιρκίρια, τις Πρασινοκέφαλες, τα Σφυριχτάρια, τις Χουλιαρόπαπιες και τους Καπακλήδες.
 
Οπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος σημαντική είναι και η εμφάνιση των κύκνων (1.500 βουβόκυκνοι και 4.150 νανόκυκνοι).
 
Φυσικά, το παρόν δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν και τα αρπακτικά, με σημαντικότερα τους Βασιλαετούς (2), τους Θαλασσαετούς (3) και τους Στικταετούς (13).
 
Πηγή: e-evros

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα