Αρχική iHunt.gr Ποινή 16 μηνών για χρήση κινητού τηλεφώνου ως ηχομιμητική συσκευή

Ποινή 16 μηνών για χρήση κινητού τηλεφώνου ως ηχομιμητική συσκευή

από iHunt Team
dikastirio_thivas

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με απόφασή του το τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας επέβαλε ποινή 16 μηνών για κατοχή και χρήση ηχομιμητικής συσκευής και αντίστασης κατά της αρχής. 
 
Πιο συγκεκριμένα σε επιχείρηση της θηροφυλακής της Δ΄ΚΟΣΕ τον Οκτώβριο του 2016 στα Δερβενοχώρια, συνελήφθη ένα άτομο  για χρήση και κατοχή ηχομιμητικής συσκευής σε κυνήγι τσίχλας. Μάλιστα η ηχομιμητική συσκευή ήταν ένα κινητό τηλέφωνο που έπαιζε τον ήχο της τσίχλας.
 
Ο συλληφθείς δεν παρέδωσε το όπλο του όταν του ζητήθηκε από τους θηροφύλακες και μάλιστα τους απείλησε με αποτέλεσμα οι θηροφύλακες να καταθέσουν μήνυση εκτός για την παράβαση της κατοχής και χρήσης ηχομιμητικής συσκευής και για την παράβαση της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής.
 
Εχθές στην στην εκδίκαση της υπόθεσης  από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των 20 μηνών για την αντίσταση κατά της αρχής και 8 μήνων για την κατοχή και χρήση της ηχομιμητικής συσκευής.
 
Τελικά με απόφασή του το τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας επέβαλε ποινή 4 μηνών για κατοχή και χρήση ηχομιμητικής συσκευής και  12 μηνών για την αντίσταση κατά της αρχής. 
 
Επειδή τώρα τελευταία ακούγονται πολλά και διάφορα από λαθροθήρες αλλά και επίδοξους λαθροθήρες ότι δεν αποτελεί ηχομιμητική συσκευή το κινητό τηλέφωνο και δεν έχουν δικαίωμα οι θηροφύλακες να ψάχνουν τα κινητά τηλέφωνα, η απόφαση αυτή πρέπει να κάνει όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους ως ηχομιμητική συσκευή να το σκεφτούν λίγο καλύτερα.
 
Επίσης η μη παράδοση του όπλου όταν ζητηθεί από τους θηροφύλακες που καταγράφουν μια παράβαση αλλά και οι απειλές δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα για τους συλληφθέντες στην αίθουσα του δικαστηρίου. 
 
Προσοχή λοιπόν και μην παρασύρεστε από τη φήμες που κυκλοφορούν στις διαδικτυακές ομάδες και τα καφενεία.
 
του Κωνσταντίνου Λουρή
 
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα