Αρχική iHunt.gr Ποιους τσιμπανε τα κουνουπια;

Ποιους τσιμπανε τα κουνουπια;

από iHunt Team
koynoypi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Είναι αλήθεια ότι ένας στους δέκα ανθρώπους είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τα κουνούπια ενώ σύμφωνα με το Δρ Μπάτλερ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ένας στους πέντε τα τραβάει πραγματικά σαν «μαγνήτης»! Κατά καιρούς έχουν υπάρξει διάφορες θεωρίες γύρω από το τι προσελκύει τα κουνούπια.

 

Τα λουλουδάτα αρώματα, το ξανθό χρώμα μαλλιών και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι από τις πιο γνωστές και διαδεδομένες θεωρίες, όμως ο Δρ Μπάτλερ τονίζει ότι τα παραπάνω είναι απλά μύθοι και δεν υποστηρίζονται από ερευνητικά δεδομένα. «Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει ακριβής απάντηση στο τι τελικά τραβάει τα κουνούπια. Μάλιστα διαφορετικά είδη κουνουπιών φαίνεται να έχουν και διαφορετικές προτιμήσεις» λέει ο Δρ Μπάτλερ και συνεχίζει «Ωστόσο, η έρευνα υποδεικνύει κάποιους παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των κουνουπιών και να εξηγούν γιατί δείχνουν να προτιμούν κάποιους από εμάς». 

  

Οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι, όπως είναι φυσικό, εισπνέουν περισσότερο, άρα και εκπνέουν περισσότερο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που αποβάλλονται κατά την εκπνοή δελεάζουν ιδιαίτερα τα κουνούπια, με αποτέλεσμα να τσιμπούν περισσότερο.

 

Τα κουνούπια μάλιστα, βλέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σαν ένα σύννεφο, άρα μπορούν να το εντοπίσουν κι από απόσταση. Η γυμναστική Τα κουνούπια βρίσκουν ιδιαίτερα δελεαστικό το γαλακτικό οξύ, το οποίο συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες στους μυς που γυμνάσαμε… Επίσης, όταν γυμναζόμαστε, αναπνέουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς, άρα παράγουμε και περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, που όπως εξηγήσαμε, προσελκύει τα κουνούπια ακόμα κι αν είναι μακριά.

 

Έχεις γρήγορο μεταβολισμό Τα κουνούπια επίσης δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στη χοληστερόλη. Έτσι, άνθρωποι που μεταβολίζουν γρήγορα τη χοληστερόλη (κι όχι άνθρωποι με υψηλή χοληστερίνη) τραβούν τα κουνούπια, αφού, ουσίες που παράγονται κατά το μεταβολισμό της, μένουν για αρκετή ώρα στο δέρμα. Έχεις μια «τραβηχτική» μυρωδιά Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μια «φυσική» μυρωδιά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσο πιο έντονη είναι η φυσική μας μυρωδιά, τόσο περισσότερο μας …αγαπούν τα κουνούπια!

 

hellas-now.com

 
Θέλετε μια φτηνή λύση για να μην σας πλησιάζουν τα κουνούπια; Δείτε ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα