Αρχική iHunt.gr Προειδοποιήσεις για βαριά πρόστιμα στους κυνηγούς στην Κύπρο

Προειδοποιήσεις για βαριά πρόστιμα στους κυνηγούς στην Κύπρο

από iHunt Team
sd5sd50dwd25w2

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ενόψει της κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 2018, σημειώνεται ότι η Αστυνομία θα δραστηριοποιηθεί διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους με στόχο την πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
 
Ιδιαίτερα τα μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας που εδρεύει στη Μ.Μ.Α.Δ., καθώς επίσης και μέλη που εργάζονται στους Αστυνομικούς Σταθμούς Υπαίθρου, θα βρίσκονται σε εγρήγορση για πάταξη αδικημάτων λαθροθηρίας, αλλά και για παροχή βοήθειας προς τους κυνηγούς εφόσον παραστεί ανάγκη.
 
Η κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 2018. Θα πραγματοποιηθούν 17 εξορμήσεις για το κυνήγι, οι οποίες θα επιτρέπονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη.
 
Η κυνηγετική περίοδος αφορά στο κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός θηράματος ορίστηκε για φέτος σε ένα λαγό, τέσσερις πέρδικες και μία φραγκολίνα. Επιτρέπεται το κυνήγι με τη συνοδεία μέχρι τεσσάρων κυνηγετικών σκύλων. Κατά τις διακινήσεις τους με μηχανοκίνητα οχήματα οι κυνηγοί, οφείλουν να μεταφέρουν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο αποσυναρμολογημένο και μέσα στη θήκη του.
 
Καλούνται οι κυνηγοί να έχουν πάντα μαζί τους την άδεια κυνηγίου και κατοχής του όπλου τους και την άδεια χρήσης κυνηγετικών σκύλων.
 
Για ασφαλείς και χωρίς προβλήματα κυνηγετικές εξορμήσεις, συμβουλεύονται οι κυνηγοί να τηρούν την νομοθεσία και να εφαρμόζουν τους κανόνες του κυνηγίου και να λαμβάνουν και τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για τον οπλισμό τους.
 
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλέσουν για βοήθεια στον τηλεφωνικό αριθμό 199 ή και 112.
 
Υπενθυμίζουμε την τηλεφωνική Γραμμή του Κυνηγού, το 1414, η οποία έχει εγκατασταθεί στο Κέντρο Επικοινωνιών της Μ.Μ.Α.Δ., για παροχή πληροφοριών από τους κυνηγούς.
 
Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που αφορά σε παράνομο κυνήγι, καλείται να βοηθήσει την Αστυνομία παρέχοντας πληροφορίες με σκοπό τη σύλληψη και τιμωρία των παρανομούντων.
 
Τέλος τονίζεται στους κυνηγούς ότι το κυνήγι στην νεκρή ζώνη απαγορεύεται, ενώ πέραν αυτού, υπενθυμίζουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το κυνήγι τόσο εντός της νεκρής ζώνης όσο και πλησίον της γραμμής αντιπαράταξης.
 
Πηγή : http://www.sigmalive.com

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα