Αρχική iHunt.gr Προσπάθεια συγκάλυψης λαθροθηρίας ομοσπονδιακού θηροφύλακα. Ολο το ιστορικό

Προσπάθεια συγκάλυψης λαθροθηρίας ομοσπονδιακού θηροφύλακα. Ολο το ιστορικό

από iHunt Team
gkop

demobanner

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Μαρτίου 2017 μια καταγγελία για λαθροθηρία οδήγησε τρεις θηροφύλακες της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στην Αργολίδα.
 
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα με τους προβολείς αναμμένους.
 
Οι τρεις θηροφύλακες σταμάτησαν το αυτοκίνητο και διαπίστωσαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν τέσσερα άτομα και ένα κυνηγετικό όπλο. Όμως πραγματικά τα έχασαν όταν είδαν ένα συνάδελφό τους επάνω στην καρότσα.
 
Όλοι αρνήθηκαν ότι κυνηγούσαν παράνομα λαγούς ή γουρούνια και υποστήριξαν ότι κυνηγούσαν αλεπούδες.
 
Οι τρεις θηροφύλακες ενημέρωσαν άμεσα τον πρόεδρο της Γ ΄ΚΟΠ για το περιστατικό και έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
 
Όμως από τις 11 Μαρτίου μέχρι την Πέμπτη 23 Μαρτίου η διοίκηση της Γ’ ΚΟΠ προσπάθησε να “κουκουλώσει” το περιστατικό.
 
Την Πέμπτη 23 ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας ραδιοφωνικού σταθμού της Τρίπολης (το οποίο κατέβηκε μετά από λίγες ώρες) έβαλε φωτιά. Το δημοσίευμα, με μισόλογα άφηνε να εννοηθεί ότι συνελλήφθη ομοσπονδιακός θηροφύλακας της Γ’ ΚΟΠ για λαθροθηρία.
 
Το iHunt.gr επικοινώνησε δυο φορές με τον Πρόεδρο της Γ’ ΚΟΠ κ. Κατσίκα, ο οποίος κατηγορηματικά αρνιόταν ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό και μάλιστα συγκάλεσε έκτακτο γενικό συμβούλιο για την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Το ΔΣ όμως δεν πραγματοποιήθηκε γιατί  δεν μπορούσε να παραβρεθεί ο κ. Αποστολίδης από την Καλαμάτα και έτσι το ΔΣ ορίστηκε για την Τρίτη 28 Μαρτίου.
 
Εχθές στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, κατέθεσαν οι θηροφύλακες που έκαναν τη σύλληψη αλλά και ο φερόμενος ως δράστης θηροφύλακας όπου επιβεβαίωσαν το περιστατικό.
 
Μάλιστα, μπροστά στο ΔΣ εξέθεσαν τον Πρόεδρο της Γ’ ΚΟΠ, αφού παραδέχθηκαν ότι τον ενημέρωσαν άμεσα για το τι έγινε. Προφανώς ο κ. Κατσίκας προτιμήσει να μην δώσει έκταση στο γεγονός. Όμως το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ραδιοφωνικού σταθμού της Τρίπολης του χάλασε τη δουλειά.
 
Στο χθεσινό ΔΣ αποφασίστηκε να γίνει μήνυση για λαθροθηρία στον συλληφθέντα ομοσπονδιακό θηροφύλακα δικαιώνοντας τους θηροφύλακες που έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε χωρίς να βάλουν το συναισθηματικό παράγοντα πάνω από το καθήκον.
 
Ο κ. Κατσίκας μετά το χθεσινό παραμένει ακόμη Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ:::::::::
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
 
 
 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα