Αρχική iHunt.gr Προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου στον ΚΣ Κρεστένων

Προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου στον ΚΣ Κρεστένων

από iHunt Team
adeia-page-001

Καζάνι που βράζει ο “οικογενειακός” κυνηγετικός σύλλογος Κρεστένων.  Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό που αφορά την έκδοση των αδειών της κυνηγετικής περιόδου 2014-1015. 
 
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που ήρθαν στο δημοσιότητα από το ilialive.gr, τα έσοδα που προέκυψαν για την έκδοση περίπου 90 κυνηγετικών αδειών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρεστένων, φέρεται να ιδιοποιήθηκε ένα μέλος του συλλόγου, με το ποσό σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστα Μαρκόπουλου για να δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων Παναγιώτη Βασιλόπουλο.
 
Επίσης όπως αναφέρει το  ilialive.gr, η ομοσπονδία έκανε έλεγχο και από αυτό τον έλεγχο προέκυψε πως το εν λόγω μέλος του συλλόγου προώθησε προς έκδοση στο Δασαρχείο Κρεστένων 572 κυνηγετικές άδειες, ενώ προέκυψε πως είχε εισπράξει αντίτιμο και είχε εκδόσει πάνω απο 660 αποδείξεις είσπραξης αδειών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε ακόμα πως το εν λόγω μέλος αντικαθιστούσε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συλλόγου τα ονόματα δίδοντας τον ίδιο αύξοντα αριθμό στις αποδείξεις με αποτέλεσμα να εκδίδεται μια από τις δύο αυτές άδειες.
 
Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ihunt.gr, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μαζί με τη συμβολή δικηγόρου προσπάθησαν να διερευνήσουν το θέμα και έστειλαν έγγραφο στον ΚΣ Κρεστένων και στο Δασαρχείο Κρεστένων αλλά απάντηση δεν πήραν. Τελικά όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει ο Πρόεδρος του ΚΣ Κρεστένων και ο Πρόεδρος της Γ’ΚΟΠ, ο ΚΣ Κρεστένων προώθησε προς έκδοση στο Δασαρχείο Κρεστένων λιγότερες άδειες, από όσες είχε εισπράξει χρήματα.
 
 Το θέμα είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις και μάλιστα είχε γίνει θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των αντιπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Γ’ΚΟΠ. Όμως ο Πρόεδρος της Γ’ΚΟΠ ή ο Πρόεδρος του ΚΣ Κρέστενων , που σημειωτέον είναι κουμπάροι, έκριναν ότι δεν πρέπει να γίνει θέμα στη Γενική Συνέλευση. Όπως επίσης δεν έγινε θέμα η φραστική επίθεση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα του ΚΣ Κρεστένων σε παλιό πρόεδρο του σύλλογου όταν αναρωτήθηκε το τι συμβαίνει με τις άδειες.( Ο Θηροφύλακας είναι γιος του Προέδρου του ΚΣ Κρεστένων, ο οποίος είναι κουμπάρος του προέδρου της Γ΄ΚΟΠ. Κάτι από τόλμη και γοητεία δηλαδή.)
 
Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν. 
 
Πρώτο ερώτημα. Ποιό μέλος είχε την εξουσιοδότηση να κάνει αυτούς τους χειρισμούς στον ηλεκτρονικό υπολογιστή; Σίγουρα όχι το οποιοδήποτε μέλος άλλα κάποιος που εργάζεται για το σύλλογο ή κάποιο μέλος του ΔΣ. Ο ειδικός γραμματέας του συλλόγου που είναι συγγενής με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ή κάποιο μέλος του ΔΣ;  Εκτός αν κάποιος hacker έκανε την υποτιθέμενη απάτη και παραπλάνησε τους πάντες.
 
Δεύτερο ερώτημα. Ό απολογισμός που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΚΣ Κρεστένων έγινε με βάση ποιες άδειες. Τις πραγματικές που δηλώθηκαν στο Δασαρχείο ή τις πλαστές ;
 
Αν έγινε με τις πλαστές αυτό σημαίνει ότι στις εκλογές συμμετείχαν και μέλη των οποίων δεν είχε  πληρωθεί η εισφορά τους στο Δασαρχείο δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. ¨Ετσι οι εκλογές κρίνονται άκυρες…..
 
Αν ο απολογισμός έγινε με τις δηλωθείς άδειες στο Δασαρχείο τότε υπάρχει οικονομικό θέμα. Υπαιξέρεση δηλαδή…..
 
Επιπλέον πρέπει να επισημάνουμε ότι ένα μέλος του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων είχε την ευθιξία να  παραιτηθεί εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του.
 
Ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ συνηθίζει να λέει ότι όποιος δεν κάνει ας πάει σπίτι του. Είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα πάει κάποιος στο σπίτι του εξαιτίας αυτής της κατάστασης ή απλά θα συνεχιστεί η προσπάθεια να τη βγάλουν “λάδι” φίλοι και συγγενείς.
 
Ας ελπίσουμε η προσπάθεια συγκάλυψης που άρχισε με το δημοσίευμα στο ilialive.gr δεν θα συνεχιστεί. Γιατί σίγουρα δεν είναι μόνο ένας ο υπεύθυνος αυτού του διαφαινόμενου σκανδάλου και σίγουρα το να επιστραφούν τα χρήματα δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο.  Εδώ απολύθηκε θηροφύλακας στη Σπάρτη  για ψύλλου πήδημα, θα μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι αυτού του σκανδάλου; (περισσότερα για τη Σπάρτη σύντομα ……)
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα