Αρχική iHunt.gr Προστατεύεστε τους θεσμούς των κυνηγών…..

Προστατεύεστε τους θεσμούς των κυνηγών…..

από iHunt Team
deia

Φέτος, ειδικά φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η συσπείρωση των κυνηγών στους κυνηγετικούς τους συλλόγους είναι πρωταρχική ανάγκη για την επιβίωση του κυνηγιού. Σταράτα, ξεκάθαρα και στα ίσα.

Τα λάθη της κυνηγετικής ηγεσίας, η οποία βεβαίως έπρεπε να βρίσκετε στους καναπέδες και όχι στις επάλξεις από καιρό, και πολλά είναι και δύσκολα προσπελάσιμα. Αλλά, αυτά δεν <<νομιμοποιούν>> κανέναν συνάδελφο κυνηγό, ειδικά μάλιστα αυτούς που επί δεκαετίες ένιωσαν στο πετσί τους τον πόλεμο των αντικυνηγετικών οργανώσεων, ή ακόμη περισσότερο αυτούς που αναδείχθηκαν μέσα από την δουλειά τους στους χώρους μας, δεν νομιμοποιούν επαναλαμβάνω, να οδηγούνται σε σκέψεις έκδοσης άδειας θήρας, εκτός συλλόγων.

Αλίμονο αν καταργούσαμε την θρησκεία μας, διότι οι παπάδες και Δεσποτάδες έχουν εκτραπεί προ πολλού-ορισμένοι βεβαίως εξ αυτών. Καθήκον του μαχόμενου κυνηγού είναι η συμμετοχή στις διαδικασίες, η μαζική συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων και ο ενεργός επηρεασμός τους.

Το να λέμε ότι φέτος θα βγάλω άδεια εκτός της διαδικασίας των συλλόγων, βεβαίως είναι νόμιμο και βεβαίως μπορεί να γίνει, πλην όμως στερείται παντελώς κυνηγετικής παιδείας και ηθικής, για τον απλούστατο λόγο ότι έτσι δεν τιμωρούμε την τρέχουσα κυνηγετική ηγεσία, αλλά κυρίως τα όνειρά μας, τα κυνήγια μας.

Φυσικά τέτοιες ενέργειες είναι βούτυρο στο ψωμί των καθημερινών ιχνηλατών του στραβού ντορού μας, στερώντας το αίμα στο κυκλοφοριακό μας σύστημα. Άδειες εκτός της επί μισό αιώνα σχεδόν τώρα κοινά παραδεκτής διαδικασίας, θα κάνουν την οργανωμένη παρουσία των κυνηγών προβληματική μέχρι ανύπαρκτη.

Βεβαίως έχουν γίνει λάθη, βεβαίως είναι σε πολλά αναχρονιστική η κυνηγετική νομοθεσία, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να τους αφήσουμε να την αλλάξουν οι έξω, διότι αυτό θα γίνει. Εμείς θα αλλάξουμε τον νόμο, η τουλάχιστον θα έχουμε βαρύνουσα άποψη σε μια σύγχρονη κοινωνία διαλόγου.

Μιλάμε για 173χιλ άδειες, που φέτος μπορεί να είναι και 160χιλ, είναι δυνατόν εμείς να τις κάνουμε λιγότερες, γιατί ο τάδε πρόεδρος συλλόγου, ή ομοσπονδίας ή ακόμη και ο κ. Παπαδόδημας, λάθεψε, ή δεν έδειξε την επιμέλεια που εμείς πιστεύουμε ότι έπρεπε να δείξει στα τεκταινόμενα του χώρου μας; Τιμωρούμε τον Παπαδοδημα, τον Μακρόπουλο, τον Γεωργιάδη, τον Στεφανίδη, τον Παντελάκη, με αυτόν τον τρόπο; Ή αφαιρούμε την όποια δυνατότητα άμυνας-γιατί το ξέρουμε όλοι ότι μόνο άμυνα μπορούμε να κάνουμε πια- στερώντας πόρων και δυνάμεων , τον χώρο μας;

Oταν σε λίγους μήνες , το πολύ 2-3, θα συζητηθεί πάλι η περίφημη προσφυγή κατά της ρυθμιστικής και-προσωπική μου άποψη, αλλά τον κόβω και τον πετάω στις γάτες εάν δεν γίνει- αν βγει καμιά απόφαση παύσης του κυνηγιού, ποιος θα μας προστατεύσει;

Oι συνδικαλιστές των δασαρχείων, οι διάφοροι περιφερόμενοι μεμονωμένοι, ποιος αλήθεια; Εντάξει, δεν είναι και πολύ Ευρωπαϊκό, να τρέχουμε για ούζα στην Αίγινα με τον υπέργηρο και συμπαθή κ. Φλαμπουράρη, ούτε να ψάχνουμε τον έμπρακτα φίλο του χώρου υπουργό Άμυνας, ούτε φυσικά να πίνουμε καφέ με την συμπαθή κυρία υπουργό Β. Ελλαδας εκ Σερρών.

Ξέρετε κάτι όμως όλοι εκεί έξω που φωνάζετε…Αυτά τα ούζα κι αυτές οι ενέργειες, εν πολλοίς σπασμωδικές, τελικά μας δικαίωσαν Αλλά, σ’ αυτήν την χώρα την ατζέντα της Ευρωπαϊκής πορείας της, δεν την καθορίζουμε εμείς, ούτε όπως φάνηκε από τις Ευρωεκλογές, συσπειρωνόμαστε αποτελεσματικά για να ακουστεί η φωνή μας.

Ας, μην στερούμε λοιπόν οξυγόνο την ηγεσία μας, την όποια ηγεσία μας με τα όποια λάθη της. Εκλογές υπάρχουν , διαδικασίες υπάρχουν, ας είμαστε παρόντες και ας προσπαθούμε από τα μέσα. Βρίστε τους αν θέλετε, αλλά πηγαίνετε στους συλλόγους όλοι. Κανένας κυνηγός μόνος του, για να μην μείνουμε μόνοι μας … Η ισοπέδωση των πάντων , ο τσουβαλιασμός όλων , τον μόνο που εξυπηρετεί είναι τον συμπαθή μου συμπατριώτη κ. Τρεμόπουλο.

Σωτήρης Δημηρόπουλος – στα ίσια

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα