Αρχική iHunt.gr Προσφυγή των οικολόγων στο ΣτΕ για το Ελληνικό

Προσφυγή των οικολόγων στο ΣτΕ για το Ελληνικό

από iHunt Team
aerodromio_ellhniko

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Θέλουν να μπλοκάρουν την επένδυση
 
Το χαβά τους οι οικολόγοι για το Ελληνικό: Δεν έχουν θεωρηθεί οι δασικές χάρτες, δεν υπάρχει δασολόγιο
 
Ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και η Οικολογική Συνεργασία – Προσέφυγαν υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο τμήμα του πρώην αεροδρομίου δεν υπάγεται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και στη μη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής
 
Δεν λέει να ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό. Πέρα από την εμπλοκή που έχει προκύψει από τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σήμερα προστέθηκε νέα εμπλοκή από δύο οικολογικές οργανώσεις οι οποίες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
           
Οι οικολογικές οργανώσεις επικεντρώνονται στη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της επίμαχης περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και στη μη  θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.
          
Να σημειωθεί ότι αντίθετα έκταση 36.918 τ.μ. της εν λόγω περιοχής έχει υπαχθεί στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
          
Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά. Μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα η αίτηση ακύρωσής του να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλεια του ΣτΕ.           
 
Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου  και Πειραιά).
          
Αναλυτικότερα, υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει, μεταξύ των άλλων, τις δασικές εκτάσεις και κατ’ επιταγή του οποίου προκύπτει η υποχρέωση σύνταξης δασικού χάρτη (κάτι που δεν έχει γίνει) και τη νομοθεσία (νόμοι 3889/2012, 4389/2016,κ.λπ.).
          
Ακόμη, είναι αντισυνταγματικές και παράνομες οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, καθώς χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της επίμαχης έκτασης ως μη υπαγόμενο στην δασική νομοθεσία, ενώ στερούνται παντελώς νόμιμης αιτιολογίας.
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα