Αρχική iHunt.gr Προχωρά άμεσα η τακτοποίηση των οφειλών των ΦΔΠΠ

Προχωρά άμεσα η τακτοποίηση των οφειλών των ΦΔΠΠ

από iHunt Team
voreia_pindos_aftodioikisi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στις 20/02/2018 δημοσιεύθηκε ο Ν.4519/2018 που καθόρισε το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ). Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου ξεκίνησε με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της επόμενης μέρας για τους ΦΔΠΠ.
 
Συγκεκριμένα, μετά από πολλαπλές επικοινωνίες με τους φορείς, κατάθεση και τροποποίηση προτάσεων προϋπολογισμού για όλους τους υφιστάμενους φορείς, μέχρι σήμερα :
 
α) εγκρίθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για το έτος 2018, προκειμένου οι ΦΔΠΠ να καλύψουν τις δαπάνες μισθοδοσίας του υφιστάμενου προσωπικού για το 2018 και εκκρεμότητες του 2017.
β) Κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠΕΝ, το Υπουργείο Οικονομικών ενέγραψε στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΝ επιπλέον πίστωση, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των ΦΔΠΠ για το 2018.
 
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι ΦΔΠΠ θα μπορέσουν, αφού καταθέσουν σχέδιο προϋπολογισμού τους για το 2018, να προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή δαπανών μισθοδοσίας του υφιστάμενου προσωπικού και άλλων λειτουργικών εξόδων τους.
 
Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει το ΥΠΕΝ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους, οι ΦΔΠΠ καλύπτουν μέρος του προϋπολογισμού τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και η αλλαγή αυτή στον τρόπο χρηματοδότησής τους σηματοδοτεί την επόμενη μέρα των Φορέων και το πέρασμά τους στην πιο αποτελεσματική εκπλήρωση του έργου τους.

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα