Αρχική iHunt.gr Πρωτοκολλο και δαπανες απελευθερωσης

Πρωτοκολλο και δαπανες απελευθερωσης

από iHunt Team
110

demobanner

 Σήμερα δημοσιεύουμε το τέταρτο μέρος της τελευταίας Υπουργικής Απόφασης για τους εμπλουτισμούς θηραμάτων η οποία θα παρουσιαστεί σε 12 ενότητες και αναφέρεται στο πρωτόκολλο και στις δαπάνες απελευθέρωσης.

 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

Κατά την απελευθέρωση συντάσσεται πρωτόκολλο απελευθέρωσης θηραμάτων στο οποίο αναφέρεται: 

α. Ο αριθμός το είδος και το υποείδος των απελευθερωθέντων ειδών με τα κοινά και τα επιστημονικά τους ονόματα.

 

β. Ο γενετικός τύπος εφόσον έχει προσδιορισθεί,

 γ. Ο χρόνος παραμονής των θηραμάτων στους πυρήνες προσαρμογής.

 

δ. Το εκτροφείο προέλευσης ή ο τόπος και η ημερομηνία σύλληψης από τη φύση.

 

ε. Οι βεβαιώσεις υγείας και γενετικών ελέγχων αντίγραφα των οποίων θα επισυνάπτονται στο πρωτόκολλο.

 

στ. Η απόφαση έγκρισης εμπλουτισμού της Δ/νσης Δασών της οικείας Περιφέρειας. Τα πρωτόκολλα απελευθέρωσης είναι έγγραφα του Δασαρχείου στο οποίο  υπάγεται ο εμπλουτιζόμενος βιότοπος και υπογράφονται από τον παριστάμενο δασικό υπάλληλο και από δύο εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων.Αντίγραφα των πρωτοκόλλων απελευθέρωσης θα τηρούνται σε ιδιαίτερο φάκελο στο οικείο Δασαρχείο, στην ενδιαφερόμενη κυνηγετική οργάνωση και θα κοινοποιούνται στην Κεντρική Υπηρεσία.

 

ΔΑΠΑΝΕΣ

 

Οι δαπάνες, εμπλουτισμού φυσικών βιοτόπων με θηράματα, όπως και όλες οι σχετικές δαπάνες βελτίωσης του βιοτόπου, λήψης δειγμάτων, υγειονομικών  και γενετικών εργαστηριακών εξετάσεων, αγοράς και μεταφοράς των θηραμάτων στον τόπο απελευθέρωσης, τροφών, φαρμάκων κ.λ.π. που διενεργούνται από 

Κυνηγετικές Οργανώσεις βαρύνουν τις φιλοθηραματικές δαπάνες της εμπλεκόμενης κυνηγετικής οργάνωσης και περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στους εγκεκριμένους από τις αρμόδιες δασικές αρχές, προϋπολογισμούς των κυνηγετικών οργανώσεων. Χωρίς την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης δεν θα επιτρέπεται εμπλουτισμός. 
***Η φωτογραφία είναι από απελευθέρωση λαγών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα