Αρχική iHunt.gr Πρόβλημα στην έναρξη του κυνηγιού η καθυστέρηση δημοσίευσης των τελών αδειών θήρας

Πρόβλημα στην έναρξη του κυνηγιού η καθυστέρηση δημοσίευσης των τελών αδειών θήρας

από iHunt Team
_mg_7672

demobanner

Σε απόγνωση οι κυνηγετικοί σύλλογοι και οι κυνηγοί σε όλη τη χώρα αφού μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση για τα τέλη δημοσίου των αδειών θήρας. Η απόφαση που υπογράφτηκε από τον κ. Μάρδα είναι εκτελέσιμη ΜΟΝΟ μετά τη δημοσίευσής της στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή η απόφαση βρίσκεται στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στη Βουλή και περνάει από νομικό έλεγχο. Επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι το αργότερο αύριο το πρωί η απόφαση θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Η διαδικάσία δημοσίευσης την εφημερίδα της κυβέρνησης μπορεί να πάρει αρκετές ημέρες αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι διαδικασίες αναμένεται να επισπευσθούν. 

Σημαντική η βοήθεια του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Μαρκόπουλου που από το πρωί προσπαθεί να βάλει τέλος σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία των κυνηγών λίγο πριν την έναρξη. 

Να υπενθυμίσουμε ότι για να θεωρήσουν τις άδειες θήρας τα Δασαρχεία πρέπει οι τρεις αποφάσεις (ρυθμιστική, συνδρομές Κυνηγετικών Οργανώσεων και τέλη δημοσίου αδειών θήρας) να δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης και μετά να αποσταλούν στα κατά τόπους δασαρχεία.

200.000 κυνηγοί περιμένουν εναγωνίως την δημοσίευσης της απόφασης στην εφημερίδα της κυβέρνησης για να μπορέσουν να θεωρήσουν τις κυνηγετικές άδειες. Ελπίζουμε σε λίγες ώρες να τελειώσει το θέμα.

Κώστας Λουρής

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα