Αρχική iHunt.gr Πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού των κορακοειδών στο νησί της Λήμνου 2018-2019

Πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού των κορακοειδών στο νησί της Λήμνου 2018-2019

από iHunt Team
petrou_commonmagpie_2009-04

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η αύξηση του πληθυσμού ορισμένων ειδών επηρεάζει τόσο τα άλλα είδη όσο και τον άνθρωπο. Κάποια από αυτά ανήκουν στα Κορακοειδή (Corvidae). Η προσαρμοστικότητα τους σε πολλά είδη οικοτόπων αλλά και σε ανθρωπογενή περιβάλλοντα έχει ως αποτέλεσμα την αυξητική τάση του πληθυσμού τους.
 
Τα κορακοειδή προκαλούν θνησιμότητα σε είδη της άγριας πανίδας, καταστρέφουν αυγά και θανατώνουν νεοσσούς άλλων ειδών. Γενικά, η τάση της αρπακτικότητας είναι ανάλογη με το μέγεθος του πληθυσμού τους κάτι που γίνεται αντιληπτό στο νησί αφού πέρα από τις προαναφερθείσες επιπτώσεις υπάρχουν απώλειες και στον πρωτογενή τομέα παραγωγής του νησιού (γεωργική παραγωγή, πτηνοτροφεία).
 
Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου σε συνεργασία με την Β’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους υλοποίησαν το πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού των κορακοειδών.
 
Για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019 στο νησί της Λήμνου, το ενδιαφέρον των κυνηγών-μελών μας ήταν άμεσο και η συνεισφορά τους στο έργο αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου έως και την λήξη της συγκεντρώθηκαν 1.920 ζεύγη ποδιών κορακοειδών, απ’ όλη την επιφάνεια του νησιού.
 
Η συνεργασία των σωματείων μας με τους αρμόδιους φορείς και τα μέλη μας έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και γι αυτό τους ευχαριστούμε θερμά για την συνεισφορά τους στο πρόγραμμα.

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα