Αρχική iHunt.gr Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας : Η κυνηγετική δραστηριότητα συμβάλει στο φρενάρισμα της διασποράς του ιού

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας : Η κυνηγετική δραστηριότητα συμβάλει στο φρενάρισμα της διασποράς του ιού

από iHunt Team

demobanner

Ο πρόεδρος του ΙΣΛ Κ.ωνσταντίνος Γιαννακόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση στο thessalia tv.gr:

«Δυστυχώς η ανοδική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων συμπολιτών μας και των θανάτων συνεχίζεται αμείωτη. Αυτό μας επιφορτίζει με την ευθύνη να αυτοπεριοριστούμε, προκειμένου να συμβάλουμε κι εμείς οι πολίτες στην αναχαίτιση τη ς πανδημίας.

Παράλληλα η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει όλους τους φορείς και τις δομές στο σύστημα Υγείας, ώστε να ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την κρίσιμη αυτή περίοδο.
Από την άλλη μεριά με τους περιορισμούς των μετακινήσεων η κυβέρνηση απαγόρευσε και το κυνήγι και το ψάρεμα κατά την άποψή μας λανθασμένα.

Ήταν προφανώς μία βεβιασμένη απόφαση χωρίς να συζητηθεί με με τις αρμόδιες κυνηγετικές οργανώσεις.

Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή κάνουμε έκκληση προς τον πρωθυπουργό να επαναφέρει τη δυνατότητα της άσκησης του αθλήματος του κυνηγιού και του ψαρέματος, ώστε να μπορεί η κυνηγητική οικογένεια μαζί με τους κυνηγητικούς σκύλους να βρουν το φυσικό τους χώρο στο βουνό.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι άνθρωποι του κυνηγιού και του ψαρέματος φεύγουν από ενεχόμενους μικροσυνωστισμούς της πόλης και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στο φρενάρισμα της διασποράς, ενώ με την κυνηγητική έξοδο τους συμβάλλουν και ταυτόχρονα και στον περιορισμό της διάδοσης της πανώλης των χοίρων.»

Πηγή: thessalia tv.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

Τακης Πολιτης 9 Νοεμβρίου, 2020 - 14:09

Ως κυνηγος μου αρεσει ο ιστοτοπός σας.

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα