Αρχική iHunt.gr Πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία αρκούδας στα πεδινά της Ημαθίας

Πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία αρκούδας στα πεδινά της Ημαθίας

από iHunt Team
exo

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το Σάββατο, 17-3-2018, ο κυνηγός, μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελίκης και Περιχώρων κ. Ντόβας Παναγιώτης, ενώ βρισκότανε σε πεδινή περιοχή της Ημαθίας, εντόπισε ένα κατεστραμμένο μελίσσι, το οποίο του κίνησε την περιέργεια. Δεν άργησε να διαπιστώσει πως ο ένοχος ήταν μία αρκούδα, τα ίχνη της οποίας ήταν εμφανή γύρω από τα μελίσσια.
 
received 10213280972273129
 
Ο κυνηγός άμεσα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κ. Σ. Μελίκης κ. Ντόβα Κωνσταντίνο και στη συνέχεια τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της περιοχής για το περιστατικό. Αργότερα μας έστειλε και τις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε, στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα το πάτημα της αρκούδας.
 
received 10213284116951744
 
Το ίχνος του ζώου μετρήθηκε από τον κ. Ντόβα Παναγιώτη περίπου στα δεκαπέντε  εκατοστά, γεγονός που αποδεικνύει πως πρόκειται για ενήλικη και μάλλον μεγάλη αρκούδα.
 
Αυτή αποτελεί ίσως την πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία αρκούδας στα πεδινά της Ημαθίας, μιας και η περιοχή στην οποία εντοπίστηκαν τα ίχνη βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς της Μελίκης και του Νέου Προδρόμου, σε υψόμετρο μόλις είκοσι μέτρων και σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από τα ριζά των Πιερίων που αποτελούν τον πλησιέστερο ορεινό όγκο. 
 
received 10213280974353181
 
Τα μεγάλα σαρκοφάγα όπως οι λύκοι και οι αρκούδες, φαίνεται πως εγκαταλείπουν σταδιακά τους παραδοσιακούς βιοτόπους τους και εγκαθίστανται κοντά στον άνθρωπο όπου η τροφή είναι άφθονη, γεγονός το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει όλους όσους έρχονται άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με τη φύση.
 
Ευχαριστούμε τον κ. Ντόβα Παναγιώτη για την άμεση ενημέρωση, αλλά και για τις φωτογραφίες που μας έστειλε από το ξεχωριστό αυτό περιστατικό του οποίου υπήρξε μάρτυρας.
 
Για τον Κ.Σ. Μελίκης και περιχώρων,
 
Ο Πρόεδρος,                                       Ο Γεν. Γραμματέας
 
Ντόβας Κωνσταντίνος                         Σισμανίδης Θεόδωρος

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα