Αρχική iHunt.gr Πρώτη καταγραφή! Αγριόγιδα στις πλαγιές των Τζουμέρκων

Πρώτη καταγραφή! Αγριόγιδα στις πλαγιές των Τζουμέρκων

από iHunt Team
agriogido_tz1

demobanner

Η εξερεύνηση στα βουνά των Τζουμέρκων και η επιμονή ανθρώπων που γνωρίζουν τη φύση, τα μονοπάτια αλλά και τα μυστικά, αποκαλύπτει ότι στις απόκρημνες πλαγιές, ζει ένας αξιόλογος πληθυσμός αγριόγιδων.Ενός σπάνιου είδους άγριας πανίδας που προστατεύεται αυστηρά.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας ο γνωστός βιολόγος Χαρητάκης Παπαιωάννου με μία ομάδα επίλεκτων επιστημόνων.

Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, την Αναπτυξιακή Ηπείρου Ήπειρος ΑΕ, καθώς και τον σύλλογο Αγριόγιδο στα βουνά (Balkan shamois society).Καθοριστική ήταν η συμβολή των μελών του ορεινού καταφυγίου Μελισσουργών στην εξερευνητική αποστολή που έγινε στις πλαγιές των Τζουμέρκων.

Στην σελίδα τους στο Facebook έχουν αναρτήσει εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό και μεταξύ των άλλων σημειώνουν:

«Ένα μαγευτικό 3ήμερο στις απόκρημνες πλαγιές των Τζουμέρκων υπομονετικής παρατήρησης ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του αγριόγιδου “φάντασμα” στην περιοχή μας…Με μεγάλη υπερηφάνεια αλλά και επιφύλαξη σας δίνουμε λίγες απο τις εικόνες που απαθανατίσαμε!!!

Το έργο συνεχίζεται με σκοπό πρώτον την ολοκλήρωση της καταγραφής και έπειτα την προστασία αυτού του μοναδικά όμορφου και ελεύθερου ζώου!!»

EPIRUS POST

Διαβάστε ακόμη : Μπήκαν τα αγριόγιδα στο Βώλακα της Δράμας…VIDEO , Καταμετρηση αγριογιδων στη Δραμα…VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα