Αρχική iHunt.gr Πτολεμαΐδα: Φόλες σε κυνηγότοπο – Δηλητηριάστηκαν κυνηγετικοί και ποιμενικοί σκύλοι

Πτολεμαΐδα: Φόλες σε κυνηγότοπο – Δηλητηριάστηκαν κυνηγετικοί και ποιμενικοί σκύλοι

από iHunt Team

demobanner

Την οργή των Κυνηγών και των κτηνοτρόφων προκαλεί το φαινόμενο με τα ισχυρά δηλητηριώδη σκευάσματα τα οποία άγνωστοι διέσπειραν στην τοποθεσία «Πεκρεβενίκος»- στο δρόμο προς τον «Γκαβόλακα»- Νότια του Όρους Άσκιον, εξοντώνοντας κυνηγόσκυλα και ποιμενικούς σκύλους.

Πριν από έναν μήνα περίπου σε περιοχή όπου επιτρέπεται η θήρα, κοντά στη Βλάστη, κυνηγοί εντόπισαν φόλες, από τις οποίες δηλητηριάστηκαν τέσσερεις κυνηγετικοί σκύλοι, ενώ, ανάλογες παγίδες από την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν στον «Πεκρεβενίκο», και σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, φύλακες των κοπαδιών τους κατανάλωσαν τα δολώματα και θανατώθηκαν.

Χθες, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας μαζί με τους θηροφύλακες περπάτησαν επί πολλές ώρες στην επίμαχη περιοχή συλλέγοντας τρείς φόλες, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη Κοσμίδη, να αναφέρει ότι περιβάλλονται από πλαστικές σακούλες και το μίγμα τους αποτελείται από καλαμποκάλευρο εμποτισμένο σε φυτοφάρμακο, «κάτι που βλέπω για πρώτη φορά», τις οποίες θα αποστείλει προς ανάλυση σε ειδικά εργαστήριο.

Οι Ολοήμερες περιπολίες στην περιοχή θα ενταθούν και θα ενισχυθούν, ενώ, εκφράζονται φόβοι και για δηλητηριάσεις θηραμάτων, τα οποία φέτος αφθονούν, σε μία περίοδο όπου το κυνήγι είναι «στα καλλίτερα του». Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ακόμη ποιμενικούς σκύλους που έχουν δηλητηριαστεί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα