Αρχική iHunt.gr Πυρά κατά Φάουτσι για πείραμα που βασάνισε κουτάβια

Πυρά κατά Φάουτσι για πείραμα που βασάνισε κουτάβια

από iHunt Team

Καταγγελίες κατά του Δρ Αντονι Φάουτσι, του επικεφαλής λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, για χρηματοδότηση πειραμάτων σε ζώα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές, σε μία περίπτωση, τα χρήματα των φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να παγιδευτούν σκυλιά ράτσας μπιγκλ σε κλουβιά, ώστε μύγες να τα τρώνε ζωντανά για ερευνητικούς σκοπούς…

Τα θλιβερά στιγμιότυπα δείχνουν κουτάβια να έχουν τα κεφάλια τους μέσα σε κλουβιά τύπου μουσελίνας, γεμάτα με πεινασμένα έντομα. Το πείραμα χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών με 375.000 δολάρια, τα οποία δόθηκαν σε τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο.

Σε ένα άλλο πείραμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 1,8 εκατ. δολάρια, έγινε αφαίρεση των φωνητικών χορδών σε 44 κουτάβια για να μη γαβγίζουν, τους έγινε ένεση με ναρκωτικά, σκοτώθηκαν και τους έγινε ανατομή.

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα