Αρχική iHunt.gr Πως να φτιαξετε παγιδα για τα κουνουπια

Πως να φτιαξετε παγιδα για τα κουνουπια

από iHunt Team
pagida

demobanner

 Το καλοκαίρι έφθασε, μαζί με τα κουνούπια. Φέτος ειδικά λόγω των πολλών βροχών τα κουνούπια και οι σκνίπες κοντεύουν να μας….φάνε. Και δυστυχώς, κάποια κουνούπια δεν κάνουν μόνο αθώα τσιμπήματα, αλλά μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, που μπορεί να είναι και μοιραίες.Και φυσικά μην ξεχνάτε τον υπαριθμόν ένα κίνδυνο για τα σκυλιά που είναι η λεισμανίαση.  Σας παρουσιάζουμε μία εύκολη και οικονομική λύση….

 

ΥΛΙΚΑ 

  • 2000ml (2 λίτρα)
  • πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού
  • 50 γραμμάρια καφέ Ζάχαρη
  • 1 γραμμάριο μαγιά
  • Μαύρο χαρτί
  • Κολλητική ταινία.

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

1. Κόψτε το πλαστικό μπουκάλι στο μισό.2. Αναμείξτε την καφέ ζάχαρη με το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, το ρίχνουμε στο κάτω μισό της φιάλης.

3. Προσθέστε τη μαγιά. Μην το αναμείξτε απλά τοποθετήστε τη μέσα στο υγρό.. Δημιουργεί το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προσελκύει τα κουνούπια.

4. Τοποθετήστε το τμήμα χοάνης, ανάποδα, μέσα στο άλλο μισό της φιάλης(δες φώτο), δένοντάς τα μαζί

5. Τυλίξτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (χαρτί, ταινία), αφήνοντας την κορυφή ακάλυπτη, και τοποθετήστε την κατασκευή εξωτερικά, μακριά από σημεία που συγκεντρώνεστε.

 Κάθε δύο εβδομάδες, αντικαταστήστε την παγίδα, με νέα!

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα